Kriz kahini Roubini: Büyük balon patlayacak

Kriz kahini Roubini: Büyük balon patlayacak

Kriz kahini Roubini, doların orta vadede ABD ekonomisindeki çifte açığın artmasıyla birlikte zayıflayabileceğini söyledi.

Kriz kahini Roubini: Büyük balon patlayacak
16px
24px
06.04.2021 10:46
ABONE OLgoogle

Nouriel Roubini, ABD Hazine tahvil faizine işaret ederek, yükselişin devam etmesinin piyasaları karıştırabileceğini söyledi. 

Roubini, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizinin bu sene yüzde 2’nin üzerine çıkmasıyla ilk şokun gerçekleşebileceğini vurguladı.

Bloomberg News'e konuşan Roubini, risk iştahındaki artış ile ilgili “Büyük çapta balonlar, risk alma ve kaldıraçlı işlem görüyoruz. Birçok oyuncu çok fazla kaldıraçlı işlemle büyük boyutlarda risk aldı ve bu da bazılarının patlayacağı anlamına geliyor” dedi.

New York Üniversitesin profesötlerinden Roubini’ye göre, dolar orta vadede ABD ekonomisindeki çifte açığın artmasıyla birlikte zayıflayacak. Roubini; ABD’nin Rusya, Çin, Kuzey Kore gibi ülkelere yaptırımlarının da bu ülkelerin dolardan uzaklaşmasına neden olabileceğini aktardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde