Kritik analiz! Dolar nereye kadar düşer?

Kritik analiz! Dolar nereye kadar düşer?

Son günlerde dolar kurunda yaşanan düşüş dikkatlerden kaçmıyor. Doların kurunda yaşanan düşüşle ilgili dikkat çeken bir teknik analiz yayınlandı.

Kritik analiz! Dolar nereye kadar düşer?
16px
24px
01.09.2021 05:37
ABONE OLgoogle

Tüm dünyanın dikkatle takip ettiği Jackson Hole Sempozyumu sonrası dolar kurunda dikkat çeken bir düşüş yaşanıyor. Ekonomik toplantının esas gündemi Fed Başkanı Powell’ın varlık alım programları ve faiz konusundaki yaptığı konuşma idi.

DOLAR DÜŞÜYOR

Fed Başkanı, varlık azaltımına bu yıl başlanmasının uygun olabileceğini söylemişti. Fed Başkanı piyasaları tedirgin edecek şahin açıklamaların yerine güvercin bir tavır alması dolar kurunun, gelişen ülkelerin paralarının karşısında değer kaybetmesine neden oldu. 

Geçtiğimiz ay 8.70'leri gören dolar bu açıklamaların ardından düşüşnü sürdürerek 8.30 bandına geriledi. 

DOLAR KURU ANALİZİ

Dolar kurunda düşüş sürerken İnfo Yatırım'dan dikkat çeken bir teknik analiz geldi. Yayınlanan analize göre kurda 8,35 – 8,45 direncinin kırılmasının ardından dolar daha da düşecek.

Dolar kurunda geri çekilmelerde ise 8,28 – 8,25  seviyesinin gelebileceği hatta bu düşüşler geleceği takdirde 8,15 seviyesinin görülebileceği vurgulandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde