Kritik açıklama öncesinde Sabah yazarı duyurdu... Kredi borçları ertelenecek mi

Kritik açıklama öncesinde Sabah yazarı duyurdu... Kredi borçları ertelenecek mi

Dilek Güngör, “Kredi borçları ertelenir mi?” başlıklı yazısında koronavirüs salgını kapsamında ekonomik olarak alınacak önlemlere dair aldığı duyumları aktardı.

Kritik açıklama öncesinde Sabah yazarı duyurdu... Kredi borçları ertelenecek mi
16px
24px
18.03.2020 13:49
ABONE OLgoogle

Sabah ekonomi yazarı Dilek Güngör, “Tabii ki, sağlık her şeyden önce gelir. Ama işin bir de ekonomi boyutu var. Biliyorsunuz, küresel salgınla mücadele için alınan önlemlerin büyük kısmı üretim ve ticareti yavaşlattı” dedi.

“PAKET ÜÇ AYAKTAN OLUŞUYOR”

Ekonomiyle ilgili bir paket hazırlandığını belirten Dilek Güngör, şunları kaydetti:

“Üretimde çarkların durmaması, ticari hayattaki firmaların finansal darboğaza düşmemesi, istihdam kaybının önüne geçilmesi için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak liderliğindeki ekonomi yönetimi, bütün sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin de görüşünü alarak titizlikle çalışıp bir paket hazırladı.

Dün virüsün finansal etkilerine karşı alınan önlemleri Merkez Bankası açıkladı. Faizi tek haneye indirdi, piyasaların likiditeye erişiminde aksaklık olmaması için adımlar attı. Bugün de Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kapsamlı bir paket açıklanması bekleniyor.

İçinde ne var derseniz... Öğrendiğim kadarıyla paket üç ayaktan oluşuyor.

 Vergi

 Kredi

 İş hayatındaki ödemeler...”

“KREDİ ÖDEMELERİNİN 3-6 AY GİBİ VADELERDE ÖTELENMESİ DE SEÇENEKLER ARASINDA”

Güngör, yazısını şöyle noktaladı:

“Stopaj vergilerinin ve işverenlerin çalışanlar için ödediği SGK primlerinin ertelenmesi planlanıyor. Kredi ödemelerinin 3-6 ay gibi vadelerde ötelenmesi de seçenekler arasında...

Elbette paketteki tedbirler bu saydıklarımla bitmiyor. Daha da fazlasını öğrenmek için bugün herkes saat 17:00'de ekran başına geçsin...

Eminim ki, Türkiye virüsün ekonomiye etkilerini alınacak tedbirlerle bertaraf edecek. Bu süreci hükümet, iş dünyası, çalışanlar olarak el ele vererek, hep birlikte atlatacağız.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde