Kripto para piyasalarında sert düşüş!

Kripto para piyasalarında sert düşüş!

Kripto para piyasalarında artan satış baskısıyla sert düşüşler yaşandı.

Kripto para piyasalarında sert düşüş!
16px
24px
27.10.2021 10:02
ABONE OLgoogle

Piyasanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), dünkü işlemlerde yüzde 4,3 oranında düşüşle günü 60 bin 300 dolar seviyesinden kapanmasının ardından şu dakikalar 59 bin düzeylerinde bulunuyor. İşte detaylar...

Kripto para piyasasında sabah saatlerinde gelen sert satışlar sert düşüşlere neden oldu. Kripto para sermaye değeri, 2,7 trilyon dolar seviyesinde zirve yapmasının ardından yüzde 11 kadar düşüş görerek 2,39 trilyon dolara kadar geriledi.

Bitcoin (BTC), dünkü işlemlerde yüzde 4,3 oranında düşüşle günü 60.300 dolar seviyesinden kapatmasının ardından bugün de yüzde 2 düşüşle kritik 60 bin dolar seviyesinin altında seyrediyor.

Bitcoin’in psikolojik destek olarak görüldüğü fiyat seviyesinin altında fiyatlanması, altcoin’lerin daha fazla hasar görmesine neden oluyor. 

Piyasanın en büyük altcoin’i Ethereum (ETH) ise satış dalgası gelmeden önce günün ilk saatlerinde 4 bin 300 dolara kadar yükselmişti. Sabah saatlerinde başlayan satışlarla ETH/USD, 3 bin 930 dolara kadar düştükten sonra şu an yeniden 4 bin dolar seviyesinde el değiştiriyor.

Panik havasıyla gelen toplu satışlar esnasında birçok altcoin’in yüzde 20’leri bulan düşüşlerine tanık olduk. En büyük 20 kripto para arasında en çok etkilenenler, Cardano (ADA), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE), Avalanche (AVAX) olurken bu yüksek sermayeli altcoin’lerin yüzde 10’a yakın değer kayıpları devam ediyor. 

İlk 100 kripto paraya bakıldığında ise ortalama yüzde 5,5 oranında kayıp söz konusu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde