Kripto para milyarderi öldü! 'Bitcoin miras kalır mı?' tartışması çıktı

Kripto para milyarderi öldü! 'Bitcoin miras kalır mı?' tartışması çıktı

Bitcoin milyarderi 41 yaşındaki Mircea Popescu, Kosta Rika'da hayatını kaybetti

Kripto para milyarderi öldü! 'Bitcoin miras kalır mı?' tartışması çıktı
16px
24px
05.07.2021 07:34
ABONE OLgoogle

Popescu'nun ölümü ile birlikte Bitcoin'lerine ne olacağı da tartışma konusu oldu. Peki, Bitcoin miras kalır mı? Hukukçulara göre, Bitcoin, miras olarak devredilebilir hatta şifresi vasiyetnameye bile yazılabilir.

Bitcoin milyarderi Rumen Mircea Popescu, Kosta Rika'da boğularak hayatını kaybetti.

Ölümü ile ilgili Popescu'nun Bitcoin'lerine ne olacağı da tartışılmaya başlandı. Popescu'nun en az 1 milyar dolarlık bir kripto para varlığı olduğu düşünülüyor.

Rumen girişimci Popescu'nun serveti, Bitcoin'in Nisan ortasındaki zirvesi sırasında yaklaşık 2 milyar dolara çıkmıştı. Peki, Bitcoin miras kalır mı?

"MİRASÇILARA İNTİKAL EDER"

NTV'de yer alan habere göre, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Doç. Dr. Murat Topuz "Kripto para ya da bunun en önemli türü olan bitcoin bir değerdir. Miras hukukunda da maddi olarak değer teşkil eden para ile ölçülebilen değerler mirasa dahildir ve mirasçılara intikal eder" diye konuştu.

"TASARRUF YOLUYLA İNTİKAL ETTİRİLEBİLİR"

Topuz, şöyle devam etti: Bu şifreler miras bırakan tarafından bir yere not edilebileceği gibi pekala bir vasiyetnameye de yazılmak suretiyle mirasçılara ölüme bağlı tasarruf yoluyla intikal ettirilebilir. Eğer böyle bir şey yapmamışsa nasıl elde edilecek mahkemelerin devreye girmesi gerek."

BİTCOİN SAYISI FİYATLARI DA ETKİLECEK

Türkiye'de şu an milyonlarca kişinin kripto para işlemi yaptığı tahmin ediliyor. Bu nedenle miras konusu Türkiye'deki yatırımcıları da ilgilendiriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde