Kremlin açıkladı: Erdoğan ve Putin ne görüştü?

Kremlin açıkladı: Erdoğan ve Putin ne görüştü?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bugün gerçekleşen telefon görüşmesinde enerji alanındaki işbirliğinin ele alındığı belirtildi.

Kremlin açıkladı: Erdoğan ve Putin ne görüştü?
16px
24px
25.02.2023 08:38
ABONE OLgoogle

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki yıkıcı depremlerin sonuçlarının ortadan kaldırılmasında Rusya’nın sağladığı yardımdan dolayı derin şükranlarını dile getirerek Rus kurtarıcıların ve doktorların sergilediği yüksek profesyonelliği takdir etti. Vladimir Putin de doğal afetten etkilenen bölgelerindeki çalışmalarda, Türk tarafına gerekli tüm yardımı sağlamaya devam etmeye hazır olduklarını yineledi” ifadesine yer verildi.

Görüşmede enerji sektörü dahil Rusya-Türkiye işbirliğinin güncel konularının ele alındığı ifade edilen açıklamada, Rus enerji kaynakları sevkiyatının ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali yapımının pratik yönleri ayrıntılı biçimde değerlendirildi.

Açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı’nın geçtiğimiz günlerde Federasyon Meclisi’ne hitaben yaptığı konuşmada ortaya koyduğu temel değerlendirmeler bağlamında, Ukrayna etrafındaki duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Ukrayna tahılının ve Rus tarım ürünleri ile gübrenin ihracatına ilişkin İstanbul anlaşmasının uygulanmasına da değinildi.

Anlaşmanın, Rusya’dan en muhtaç ülkelere sevkiyatların önündeki engellerin kaldırılmasına ilişkin bölümünün vicdanen uygulanması gerektiği vurgulandı” dendi.

İki lider, görüşmeleri sürdürme kararını aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde