Kremlin, 'Ruslar evlerine gönderildi' haberlerinden rahatsız oldu

Kremlin, 'Ruslar evlerine gönderildi' haberlerinden rahatsız oldu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'de bulunan S-400 uzmanlarının buradan önceden planlanmış olan takvim doğrultusunda geri dönmekte olduklarını belirtip 'uzmanların gönderildiği' şeklinde ifadeler içeren haberlerin doğru olmadığını kaydetti.

Kremlin, 'Ruslar evlerine gönderildi' haberlerinden rahatsız oldu
16px
24px
03.06.2021 11:26
ABONE OLgoogle

Kremlin Sözcüsü Peskov, medyada yer alan birtakım haberlerin sorulması üstüne, Rusya yapımı savunma sistemi S-400 konusunda uzmanlaşmış personelin Türkiye'den plan dahilinde ayrılmakta olduğunu, Rus uzmanların ‘evlerine gönderildiği’ şeklindeki yorumların doğru olmadığını söyledi. 

"Orada (Türkiye) bulunan uzmanlarımızın hepsi, planlı bir biçimde evlerine geri dönüyor, zira Türk personelin eğitimi ve işlerin devri konusundaki görevlerini tamamladılar. Dönüşleri önceden planlanmış olduğu gibi gerçekleşiyor” diyen Kremlin Sözcüsü, "Bunu bir eve gönderme veyahut kovma şeklinde yansıtmak, kesinlikle yanlış, hiç doğru değil” vurgusunu yaptı.  Bloomberg'den dikkat çekici yorum: Türkiye, Biden'e mesaj vermek için Rusları eve yolladı

Bunun yanında Peskov, Rus uzmanların evlerine dönüşünde ABD’nin bir rolünün olup olmadığı sorusuna, “Burada Amerikalıların herhangi bir etkisi bulunmuyor. İyi biliyorsunuz ki Amerikalılar Türklere (S-400 sistemi hususunda) oldukça baskı yapıyor, fakat Türk tarafı istikrarlı bir biçimde duruşunu koruyor” yanıtını verdi.

Kremlin Sözcüsü’ne bu soruların yöneltilmesi, ABD Başkanı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile liderler zirvesinde bir araya gelmesinin öncesinde ‘Türkiye'nin Rus uzmanları Biden’a sinyal göndermek için eve yolladığı’ iddiasını içeren Bloomberg haberinin yayınlanmasını izledi.

Boomberg yazmıştı

Bloomberg, Ankara'nın Biden'a uzlaşma mesajı vermek için S-400'lerin kurulumu ve eğitimi kapsamında ülkede bulunan Rus askeri uzmanları geri gönderdiğini yazmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde