Kredi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kredi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Banka kredisi kullananlar için en çok soru işareti oluşturan konulardan biri, vadenin kısa mı yoksa uzun mu olması gerektiğidir.

Kredi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
16px
24px
10.11.2022 16:27
ABONE OLgoogle

Herkes zamanı gelince nakit paraya ihtiyaç duyabilir. Bu ihtiyacın karşılanması için en pratik yöntemlerden biri de ihtiyaç kredisi kullanmaktır. Ancak kredi kullanırken bazı unsurlara dikkat edilmesi gerektiğini de unutmamak lazım! Aksi halde kullanılan kredinin geri ödenmesiyle ilgili çeşitli sorunlar yaşanabilir ve kişinin ekonomik dengesi de alt üst olabilir. Peki, kredi alırken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtlar…

İhtiyacınız Olan Tutarı Doğru Belirleyin

Kredi kullanırken çok sayıda kişinin yaptığı hataların başında, yanlış kredi tutarı belirlemek geliyor. Kimileri ihtiyacı olan miktardan çok daha yüksek düzeyde kredi talebinde bulunuyor. Bu durumda geri ödeme yaparken sıkıntı yaşanabiliyor. Kimileri de ihtiyacını doğru şekilde belirleyemediğinden aldıkları kredi miktarı ile ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Bu durumda yeniden kredi kullanma talebi iletiliyor. Bu sorunları yaşamamak için yapılması gereken en önemli unsur, ne kadara ihtiyacınızın olduğunu net bir şekilde belirlemenizdir. Ardından bu ihtiyacı tamamen karşılayacak tutarı belirleyerek kredi talebinizi de bu yönde iletmenizdir. Böylelikle yeniden kredi kullanmak ya da çevrenizden borç almak durumunda kalmazsınız.

Kısa Vade mi Uzun Vade mi?

Banka kredisi kullananlar için en çok soru işareti oluşturan konulardan biri, vadenin kısa mı yoksa uzun mu olması gerektiğidir. Banka kredilerinin geri ödeme planlarında vade ne kadar uzunsa o kadar iyidir algısı ne kadar doğru? Aslında kısa vadede geri ödemenin tamamlanması en doğru tercihtir. Elbette bunun için kişinin geri ödeme planına uygun bir bütçeye sahip olması gerekir. Kısacası eğer bütçeniz yeterliyse vadeyi gereksiz yere uzatmanın doğru bir hamle olmadığını belirtmeliyiz. Bunun nedeni ise vade uzadıkça faiz oranının da yükseliyor olmasıdır.

Yeterli bütçeniz olduğu halde 12 aylık geri ödeme planı yerine 24 aylık geri ödeme planını tercih ederseniz, ödeyeceğiniz tutar da daha yüksek olacaktır. Bunun nedeni faizin böyle bir ödeme planında daha yüksek rakamlara tekabül etmesidir. İşte bu nedenle mümkün olan en kısa vade seçeneklerine yönelmenizde fayda var. Aylık olarak ödeyebileceğiniz tutarı belirleyin ve bu tutar kaç ay vadeli ödeme planında mevcutsa o plana yönelin.

Faiz Oranlarını Dikkate Alın

Faiz oranları, bankadan aldığınız ihtiyaç kredisinin geri ödeme taksitlerinde belirleyici olan unsurdur. Bu nedenle mutlaka faiz oranlarına da göz atmalısınız. Tercihinizi ise düşük faiz oranları sunan bir bankadan yana yapmanızda fayda var. Bilindiği gibi bankalar, ihtiyaç kredisi ürünlerinde aynı faiz oranlarını uygulamıyor. Bazı bankaların kredi seçeneklerinde faiz oranları yüksek durumdayken, bazılarında çok daha düşük faiz oranları ile karşılaşmak mümkün olabiliyor.

Tüketicinin lehine olan durum ise düşük faiz oranları sunan bir bankaya yönelmektir. Bu sayede bankaya ödeyeceğiniz geri ödeme tutarının daha düşük olmasını sağlayabilirsiniz. Sonuç olarak, kredi almak istediğinizde gözden geçirmeniz gereken hususlardan biri de bankaların sunduğu faiz oranları olmalıdır.

Çok Sayıda Bankaya Aynı Anda Başvuru Yapmayın

Kredinin onaylanmama ihtimali çoğu zaman endişe vericidir. Bu nedenle tüketiciler birden fazla sayıda aynı anda kredi başvuru yapabiliyor. Fakat bu hamlenin doğru olmadığını da belirtmeliyiz. Öncelikle bir banka seçimi yapılmalı ve kredi başvurusu iletilmelidir. Şayet yapılan bu başvuru reddedilirse bu durumda bir diğer bankaya başvuru yapmak daha doğru olacaktır.

Dosya Masrafından Kaçının

Bankalar dosya masrafı talebinde bulunabiliyor ve genellikle bu masraf da talep ettiğiniz kredi tutarından düşülüyor. Bu sayede dosya masrafı kesintisi uygulanmış şekilde bir kredi miktarı tüketicinin eline geçiyor. Olabildiğince dosya masrafından kaçınmak, kredi alırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alıyor.

Pek çok kişi bilmiyor olsa da aslında hiçbir şekilde dosya masrafı almayan bankalar da var. Enpara.com bu noktada kredi kullanmak isteyenler için muhteşem bir tercih! Çünkü ne kadar kredi talep ederseniz edin, dosya masrafı kesintisi uygulanmıyor. Dolayısıyla ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenlerin öncelikli tercihi de doğal olarak Enpara.com oluyor.

Enpara.com ile ihtiyaç kredisi başvurusu da gayet kolay bir şekilde iletilebiliyor. Başvuru için pek çok prosedür ile uğraşmanız gerekmiyor. Site üzerinden kredi tutarı ve taksit sayısı seçeneklerinden size uygun olanı işaretleyerek ayda ne kadar geri ödeme yapacağınızı kolaylıkla görebilirsiniz. Aynı zamanda faiz oranını da görebilir, toplamda ne kadar geri ödeme yapacağınızı da anında öğrenebilirsiniz!

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde