Koru Florya'da kavga büyüdü: İhale ne olacak?

Koru Florya'da kavga büyüdü: İhale ne olacak?

İstanbul Florya’da inşa edilen Koru Florya gayrimenkul projesinde ortaklar arasındaki kavga sürüyor.

Koru Florya'da kavga büyüdü: İhale ne olacak?
16px
24px
13.04.2015 05:01
ABONE OLgoogle
İstanbul Florya’da inşa edilen Koru Florya gayrimenkul projesinde ortaklar arasındaki kavga sürüyor.

Aydınlı-Metal Yapı-Arke-Vizyonlife ortaklığı tarafından TOKİ işbirliğiyle inşa edilen projede 1 yıldır mahkeme süreci devam ediyor. Mustafa Keleş’in başkanlığındaki Arke İnşaat’ın yönetimden çıkarılması ile başlayan kavga projedeki AVM’nin satışına da yansıdı.

Mustafa Keleş, AVM’nin kaçak olduğu iddiasıyla dava açtı ve TOKİ tarafından yapılacak ihalenin iptalini istedi. İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Florya’da inşa edilen Koru Florya AVM’nin satışında yürütmeyi durdurmak için 15 günlük savunma süresi verdi.

İHALE BİLMECESİ

TOKİ tarafından 5 Mart’ta yapılan ilk ihalede 730 milyon muhammen bedelle satışa çıkan AVM’ye talip çıkmamıştı. TOKİ ikinci ihaleyi 15 Nisan’da yapacağını duyurdu. 3 katı ticari alan ve 2 katı otopark olan Koru Florya AVM’de bu defa muhammen bedel 600 milyon lira olarak açıklandı. İlk ihalesine katılım olmayan AVM’de TOKİ, 130 milyonluk indirim yapmış oldu. Ortakların mahkeme kararını beklemeden satış yapmak istediğini söyleyen Keleş, “En az 1 milyar olması gereken AVM’de fiyatı 600 milyona kadar düşürdüler” dedi.

Keleş, ortaklarının projeden daire alanlardan onay almadan AVM alanında inşaatı arttırıp, sosyal alanları azalttığını söylerken, Aydınlı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, hukuka aykırı hiçbir işlem gerçekleşmediğini dile getirmişti. AVM satışına ilişkin kararı değerlendiren Kavurmacı, 15 Nisan’da ihalenin gerçekleşeceğini değerlendirmesinde bulundu. 
Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde