Körfez sermayeli bankada yüzlerce personel katliamı!

Körfez sermayeli bankada yüzlerce personel katliamı!

Saat 17.30'da Türkiye genelinde yüzlerce personel yarın sabah bölge müdürlüklerine İK görüşmesine davet edildi. Bankanın anlaşmalı istifa teklif edeceği öne sürülüyor.

Körfez sermayeli bankada yüzlerce personel katliamı!
16px
24px
14.10.2020 22:07
ABONE OLgoogle

Körfez sermayeli bankada dedikodular gerçeğe dönüştü.

Bu akşam 17:30’dan sonra personele “Merhaba. Yarın, saat ……’de bölge müdürü sizinle görüşmek istiyor” mesajı geldi.

Türkiye genelinde eş  zamanlı çekilen mesaj ile bazı yerlerde ek olarak personel bölge müdürü sekreteri tarafından aranarak bölgeye görüşmeye davet edildi.

Mesajı alan personel şok olurken; görüşmenin içeriği de merak konusu oldu. Ağırlıklı konunun belli bir tazminat ödemeye yapılarak personelin istifa etmesi aksi taktirde ücretsiz izine çıkarılacağı teklif edildiği bilgileri gelmeye başladı.

Daha önce görüme yapılan personele şube yerlerinin yüksek kiralarından ve personel maliyetlerinin yüksekliği, 2020 ilk 6 ayda 2019’a göre Net karlılıklarının, Ücret ve Komisyon Gelirlerinin düşmeye başlaması gerekçe gösterilerek bu yola başvurdukları belirtilerek kendilerine göre mazeret üretmeye çalıştıkları bilgisi alındı.

Bankanın olumsuz senaryo ile personele yaklaşımı personel arasından “bankamız personel maaşını ödeyemeyecek hale mi geldi” dedikodularının yayılmasına neden oldu.

Personeline mazeret olarak öne sürülen gerekçeler sıralanırken; diğer taraftan banka “Üst Yönetime en yüksek ödemeyi yapan banka” olma unvanını açıklamakta ise zorlanıyor.

Bu yündeki haber ve sorulara henüz verilmiş net cevap açıklama yapmadı.

Paramedya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde