Konyalı holding, 50 yıllık tekstil devinin iflasını istedi

Konyalı holding, 50 yıllık tekstil devinin iflasını istedi

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülen davaya göre tekstil devinin iflasını istendi.

Konyalı holding, 50 yıllık tekstil devinin iflasını istedi
16px
24px
27.06.2022 04:48
ABONE OLgoogle

Konya Şeker’i de bünyesinde bulunduran Anadolu Birlik Holding’e bağlı Doğrudan Elektrik Enerjisi Toptan Satış ve Tedarik AŞ, sektörde 50 yıllık geçmişi bulunan Ömürteks Tekstil’in sahiplerine ait 15 şirketin iflasını istedi.  

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülen davaya göre, alacaklı konumdaki Doğrudan Elektrik AŞ, alacağını tahsil edemeyince Vızvız Ailesine ait şirketlerin iflasını istedi.

15 şirket ve sahipleri davalı

Dava dosyasına göre iflası istenen şirketler ve şahıslar şunlar: 

Abdulbahri Vızvız, Mahmut Vızvız, ,Oktay Vızvız, Burcu Enerji Üretim AŞ, Çatalca Enerji Üretim AŞ, Efor Enerji San. Tic. AŞ, Espe Enerji Sanayi AŞ, Fer Enerji Sanayi AŞ, Helen Güneş Enerjisi Üretim AŞ, HNC Enerji San. Ve Tic. AŞ, HNC Enerji Sanayi ve Tic. AŞ, Mape Enerji San. Ve Tic AŞ, Ömürteks Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, Pema Enerji San. Ve Tic. AŞ, Sivas Enerji San. Limited Şti, Som Enerji Sanayi AŞ, Vera Güneş Enerjisi Üretim AŞ, Verde Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ…

Geçmişi 50 yıla dayanıyor

Davaya ilişkin yargılama ise 30 Haziran’da yapılacak. Öte yandan alacaklı şirket konumundaki Doğrudan Elektrik 2013’de kuruldu. Şirket, Anadolu Birlik Holding bünyesinde faaliyet yürüten santrallerin ürettiği elektrik enerjisinin satışını yapıyor.

Espe markası ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren Ömürteks Tekstil ise 1972 yılında Fevzi Vızvız tarafından kurulmuştu.

Kaynak: HalkTV

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde