Konkordato istemişti! Hunca'da son durum!

Konkordato istemişti! Hunca'da son durum!

Bir dönem Galatasaray Kulübü başkanlığına da aday olan Tunçer Hunca, Hunca Kozmetik dahil üç şirket için konkordato talep etmişti.

Konkordato istemişti! Hunca'da son durum!
16px
24px
03.02.2023 15:13
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin kozmetik devlerinden Hunca, 2021 yılı Ağustos ayında konkordatoya gitmişti. Bir dönem Galatasaray Kulübü başkanlığına da aday olan Tunçer Hunca, Hunca Kozmetik dahil üç şirket için konkordato talep etmişti.

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, o dönem Hunca Kozmetik A.Ş. ile grup şirketleri Hunca Ambalaj A.Ş. ve Hunca Life Kozmetik Pazarlama A.Ş. ve şirket hissedarları Tunçer Hunca, Zeynep Hunca ve Esra Yıldızoğlu için üç aylık geçici mühlet kararı vererek koruma altına almıştı.

Para dergisinin haberine göre Hunca Kozmetik’in konkordato süreci, 2021 yılından bu yana devam ediyor. Konkordato komiserlerinin denetiminde süreç devam ediyor. Mahkeme önce üç aylık geçici mühlet kararı vermişti.

Mahkeme heyeti 2022 yılında bir yıl kesin mühlet kararı verilmişti. Öğrendiğimize göre İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, verdiği yeni karar ile kesin mühlet süresini altı ay daha uzatmış. Süreçte sona yaklaşılıyor. Umarız Hunca, konkordato süreci sağlıklı bir şekilde tamamlar.

Ünlü kozmetik markasının temeli 1957’de Adnan Hunca tarafından atıldı. Adnan Hunca’nın 2017’de vefatı sonrası grup, ikinci kuşaktan isimlerin yönetimi altında.

Hunca, Türkiye’de ilk kez erkek parfümü ve saç kremi üretimini yapması ile biliniyor.

Bundan 20 yıl kadar önce Çerkezköy’de kurduğu fabrika ise Balkanlar ve Ortadoğu’nun en büyük kişisel bakım ürünleri fabrikasıydı. Hunca ürünleri, 140’a yakın ülkeye ihraç ediliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde