Konkordato ilan eden Kaşıbeyaz’ın alacaklılarına çağrı

Konkordato ilan eden Kaşıbeyaz’ın alacaklılarına çağrı

Söz konkordatodan açılmışken bir kulis daha aktaralım. İstanbul’un meşhur restoranlarından Kaşıbeyaz, 2018 Eylül’de Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne müracaat ederek konkordatoya gitmişti.

Konkordato ilan eden Kaşıbeyaz’ın alacaklılarına çağrı
16px
24px
24.01.2020 12:54
ABONE OLgoogle

Beş restoranı bulunan firmanın sahipleri Ahmet ve Murat Kaşıbeyaz, neden bu yola başvurduklarını o dönem açıklamışlardı.

Mahkemenin Kaşıbeyaz için verdiği ilk geçici süre sonrasında konkordato davası 28 Şubat tarihinde 1 yıllık kesin mühlet kararıyla sonuçlandı. Bu arada Kaşıbeyaz’ın patronları Ahmet ve Murat Kaşıbeyaz kebabın yanına tekrar baklavayı ekleyerek çıkış yolu aradılar.

Öğrendiğimize göre, baklava işleri oldukça iyi gidiyormuş. Günlük 150 kilogram ile başlayan üretim 500 kiloya kadar çıkmış. Görüldüğü kadarıyla firma, mahkemenin verdiği süreyi iyi değerlendiriyor.

Ama asıl sonucu bir yıllık sürenin bitiminde göreceğiz. Ek altı aylık süre alınacak mı, yoksa konkordato sürecini sonlandırıp yoluna devam edebilecek mi 28 Şubat 2020 tarihinde göreceğiz. Ünlü kebap zinciri Kaşıbeyaz da konkordato istedi

Bu tarih öncesinde konkordato komiserlerinden bir çağrı yapıldı. Bunu aktaralım istedik. Malum bu konkordato süreçlerinde işin bir de alacaklı tarafı var. Mahkemenin izin verdiği ölçüde alacaklar tahsil edilebiliyor, alacak takibi ise yapılamıyor. Konkordato ilan eden Kaşıbeyaz'ın sahibi: Bankalar bize savaş açtı

Bu süreçlerde alacaklı tarafların da oldukça etkilendiğini belirtelim. Bu nedenle çağrı önemli. Konkordato komiserleri 31 Ocak 2020 tarihinde saat 11.00’de alacaklıları şirket merkezi olan Şenlikköy Mahallesi Çatal Sokak. No: 19 Bakırköy– İstanbul adresine toplantıya davet etti. Nihai karar öncesinde alacaklılarla bir araya gelinecek. Alacaklı şirketlere duyurulur…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde