Kongre’yi basan CEO hem işinden oldu, hem tutuklandı

Kongre’yi basan CEO hem işinden oldu, hem tutuklandı

Geçen hafta ABD Kongre’sini işgal eden ve Başkan Donald Trump taraftarından biri olan teknoloji şirketi Cogensia'nın CEO'su Brad Rukstales tutuklandı. Rukstales, Twitter'da yaptığı açıklamada "Hayatımın en kötü kişisel kararıydı" dedi.

Kongre’yi basan CEO hem işinden oldu, hem tutuklandı
16px
24px
11.01.2021 15:47
ABONE OLgoogle

ABD’nin Chicago eyaletinde faaliyet gösteren teknoloji şirketi Cogensia’nın CEO’su Brad Rukstales tutuklandı. Rukstales, geçen çarşamba günü ABD  Kongresi’ni basan Trump destekçileri arasında yer alıyordu. 

 Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Rukstales, "aşırı derecede zayıf bir anında karar verdiği” için özür dileyerek, "Hayatımın en kötü kişisel kararıydı. Oldukça pişmanım" ifadelerini kullandı. 

İŞİNE SON VERİLDİ

Bununla brilikte Cogensia ise "Rukstales'in eylemleri kendisine ait; şirketimiz adına hareket etmiyordu ve eylemleri hiçbir şekilde firmamızın politikalarını veya değerlerini yansıtmıyor. Kensinin görevine son verdiğimizi kamuoyuna belirtiyoruz” açıklamasını yaptı. 

1'İ POLİS BEŞ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Trump taraftarının kanunsuz bir şekilde Kongre’yi basmasını esnasın biri polis olmak üzere beş kişi hayatını kaybetti. Polis memurun ölümüyle ilgili federal bir cinayet soruşturması açıldı.

Temsilciler Meclisi ise 6 Ocak'taki Kongre baskınından sorumlu tuttukları ABD Başkanı Trump'ın azil sürecine süreci başlatacaklarını duyurdu. 

Öte yandan, dün ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kongre baskınına karışan isimlerin tespitine devam edildiği belirtildi. Üstsüz şekilde, boynuzlu ve kürklü şapka ile kameralara yansıyan ve kamuoyunda "baskının sembolleri" arasında gösterilen Jake Angeli adlı kişinin de yeni tutuklanan isimler arasında olduğu kaydedildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ TUTUKLANDI

Kongre baskınının ardından Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda isim gözaltına alınmış, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin kürsüsünü çalan gösterici de gözaltına alınanlar arasında yer almıştı. Benzer şekilde Pelosi'nin ofisine girip masasını dağıtan Richard Barnett'in de tutuklandığı bildirilmişti.

Arkansas eyaletinde gözaltına alındığı belirtilen Barnett, Kongre binası baskını esnasında Pelosi'nin masasının üzerine ayaklarını uzatmış vaziyetteki fotoğrafı ile sosyal medyada en çok yer alan isimlerden biri olmuştu. Johnson ve Barnett'in dışında, olaylarda ön plana çıkan 12 göstericinin daha gözaltına alındığı kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde