Koltuktan kalkmayanlara önemli uyarı!

Koltuktan kalkmayanlara önemli uyarı!

Uzmanlar ofiste birkaç dakikanızı da ayakta çalışmaya ayırın diyor: Daha uzun yayaşabilirsiniz.

Koltuktan kalkmayanlara önemli uyarı!
16px
24px
10.01.2023 16:31
ABONE OLgoogle

Gün boyu oturarak çalışıyorsanız koltuğunuzdan arada bir kalkmayı deneyin. Günde birkaç dakika ayakta çalışarak daha uzun yaşayabilirsiniz. Hatta günümüzde bazı ofisler ayakta durarak masa başında çalışmaya olanak sağlayan daha yüksekte ofis mobilyalarıyla bile döşeniyor.

Bunun için üretilen elektrikli masalar bulunuyor. Elektrikli ayakta çalışma masası, bir düğmeye dokunarak yüksekliğini otomatik olarak ayarlayan motorlu bir masa. Bu, masayı otururken veya ayakta dururken kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Cleveland Clinic Sports Health'ten egzersiz fizyoloğu Christopher Travers'a göre, günde yaklaşık üç saat ayakta durmak daha uzun yaşamamıza yardımcı oluyor.

Fortune'daki habere göre Travers, "En büyük itici güç, insanların uzun süreler boyunca oturmaktan vazgeçmelerini sağlamak. Son araştırmalar, yetişkinlerin günde sekiz saatlerini hareketsiz geçirdiklerini gösteriyor" diyor.

Beyni bile etkiliyor

Ayakta durmayı daha sık düşünmemiz için birkaç iyi neden var; bunların arasında daha düşük kan şekeri seviyeleri, daha düşük kalp hastalığı riski ve her gün sekiz saat veya daha fazla oturanlara göre daha az stres ve yorgunluk bulunuyor.

"Ayakta durmak, uzun ömürlülüğümüz üzerinde oturmaktan çok daha büyük bir etkiye sahiptir. Ayakta durmanın sağlık açısından bazı faydaları arasında daha fazla kas aktivasyonu; daha yüksek düzeyde şeker yakımı; gelişmiş insülin duyarlılığı ve uzun vadeli kalp sağlığı faydaları yer alıyor" diye açıklıyor New York'taki Dean CrossFit'in sahibi Maillard Howell:
"Sürekli oturmak zaman içinde beyin sağlığını ve hafızayı da olumsuz etkiler. Ayakta durmak, beynin hafızayı barındıran bölgesi olan temporal lobun bozulması (insan beynindeki dört beyin lobundan biri. Konuşma, hafıza ve işitmenin de dahil olduğu birçok görevi bulunur) gibi sinirsel yaşlanma sorunlarıyla savaşmaya yardımcı olabilir."

Yeni yıl için hedeflerinizden biri daha fazla ayakta durmaksa Travers, kendinize bir fincan kahve yapmak, su şişenizi doldurmak veya bir iş arkadaşınızla konuşmak gibi zaten yapma olasılığınız olan bir aktiviteye ayakta çalışmayı da eklemeyi öneriyor.

Chicago merkezli Ulusal Spor Hekimliği Akademisi (NASM) sertifikalı kişisel antrenör ve fitness beslenme uzmanı Sonya Robinson, "Ayakta durmak tek başına yeterli olabilir, ancak her zaman biraz egzersiz de ekleyebilirsiniz, örneğin squat, bacak kaldırma, masada eğimli şınav veya özellikle esneme hareketleri." Robinson ekliyor: "Her zaman saat başına 15 dakika gibi daha kısa bir süreyle başlayın ve bu süreyi artırın."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde