Kokain - Siyaset - Ticaret... Ali Osman Akat, Zeynel Abidin Erdem'in hısmı çıktı: Şok oldum

Kokain - Siyaset - Ticaret... Ali Osman Akat, Zeynel Abidin Erdem'in hısmı çıktı: Şok oldum

Holdingden uyuşturucu baronluğuna... Ali Osman Akat'ın iş insanı Zeynel Abidin Erdem'in hısmı ve hemşehrisi çıktı. Zeynel Abidin Erdem, Ali Osman Akat'ın başkanlığını yaptığı derneğin de onursal başkanı..

Kokain - Siyaset - Ticaret... Ali Osman Akat, Zeynel Abidin Erdem'in hısmı çıktı: Şok oldum
16px
24px
14.04.2022 08:01
ABONE OLgoogle

Ali Osman Akat'ın ortağı eski MÜSİAD Başkanı ve AKP Rize eski Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu...

Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanlığı (TABA-AmCham) yapan, L'ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat, Kolombiya'dan gönderilen 111 kilo kokainin alıcısı olduğu iddiasıyla 17 Aralık'ta tutuklandı.  

13 Aralık'ta operasyon yapılan Ali Osman Akat'la ilgili haberi ise tüm Türkiye 4 ay sonra Sabah Gazetesi'nden öğrendi.  

ZEYNEL ABİDİN ERDEM'İN HISMI ÇIKTI

Ali Osman Akat, Genpa Telekomünikasyon'un Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem'in hısmı ve hemşehrisi çıktı. 

Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nin eski başkanı Zeynel Abidin Erdem görevi Ali Osman Akat'a bıraktı ve onursal başkanlığa geçti. 

ERDEM KONUŞTU: SEVDİĞİM BİR ARKADAŞTI

Odatv'nin ulaştığı Zeynel Abidin Erdem "Benim yeğenim değil. Benzetme bu, her birimiz ayrı bir yerdeniz. Ama çok sevdiğim bir arkadaştı, tı, tı. O da Mardin'den hemşehrim" dedi. 

Ali Osman Akat'ın başkanlık öncesi ve başkanlık sürecini sorduğumuz Zeynel Abidin Erdem "Herkes TABA'da başkan adayı olabilir, seçilir veya seçilmez, Ben üst kuruldayım yanlış yapmaması konusunda tam yetkiliyim. Feshedebilirim devam ettirebilirim. Zaten uzun zamandır görmüyorum kendisini, pandemiden beri görmüyorum belki 4 sene oldu görüşmedim" ifadelerini kullandı. 

ÖĞRENİNCE BEN ŞAŞIRDIM DONDUM KALDIM

Olayı öğrendiğinde ne hissettiğine dair soru yönelttiğimiz Zeynel Abidin Erdem şöyle konuştu: 

"Ben şaşırdım, dondum kaldım. Bu adamın böyle bir hikayeye ile ilgisi olacağını hiç düşünemedim. Benim sürem içinde toplantılara katılan, temiz, hatta harcamalarda düzgün davranan har vurup harman savurmayan bir insandı. Nasıl böyle bir şey oldu, nasıl bu işe girdi... Çok karşı olduğum bir mesele biz seyidiz, bu işlerin tamamen yasak olduğunu günah olduğunu söyleriz. Ben ülkücü bir adamım, devletçiyizdir. Vergisiz iş yapmam haram yemem, faiz hayatta almam, 10 banka ile çalışıyoruz. Bir kuruş faiz ekleyip cebime sokmadım. Hayrata bırakırım o parayı."

BU İNSANLA SELAMLAŞMAK DAHİ YANLIŞ OLUR

Aralarında akrabalık bağı olmadığını öne süren ama Ali Osman Akat'ın kendisine amca - dayı dediğini belirten Zeynel Abidin Erdem şunları söyledi:   

"Bunları nasıl yaptılar bizde böyle bir adam olmaz. TABA'da çok doğru düzgün insanlar var, kaliteli insanlar şirketler var. Bugün okuyorum baron... Baron... Ayaklarım yerden kesildi.

Şok oldum hem TABA adına şok oldum. Hem bana amca - dayı diyor. Böyle bir sıfat yok ama öyle diyorsa öyledir. Bilmiyorum.

Yazık oldu şaşırdım, hayatı boyunca bu damgadan kurtulamaz, hayatımız boyunca da bu insanla selamlaşmak dahi yanlış olur. İnşallah yanlıştır. İnşallah o yapmamıştır. Temennim her zaman temiz insanların temiz, kirli insanların cehenneme kadar yollarının olmasıdır." 

HERKES ŞOK, BUGÜN BELKİ 100 TELEFON ALDIM

Ali Osman Akat'ın 4 ay önce gözaltına alınıp tutuklanmasını duyup duymadığını sormamız üzerine ise şu yanıtı verdi:

Duymadık. Çünkü basına yansımamıştı. Bugün herkes şok, belki 100 telefon aldım. İhtimal dahi veremiyorum. Bu kişiyle hiçbir ortaklığım yoktur. Bizim şirket iki kardeşindir. Hem devlete hem millete bu yanlışlar yapılmamalı. Bu çocuğun böyle bir şey yapacağına hiç aklım ermezdi. Allah kimseyi şaşırtmasın. Onlar Midyattan biz Savurluyuz. Ailece görüşmeyiz bir tek parfüm yapıyordu babası ziyaretime gelmişti 1984'te. İstanbul Milliyetçi Demokrasi Partisi  (MDP) il başkanıydım. Zaten parti kapandı ben de o işe paydos dedim. Artık sadece Tayyip Erdoğan'ı destekliyorum. 

ORTAĞI BAYRAM ALİ BAYRAMOĞLU

Ali Osman Akat'ın ortağının eski MÜSİAD Başkanı ve AKP Rize eski Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu olduğu öğrenildi.

MÜSİAD Kurucu Genel Başkan Yardımcısı da olan Bayram Ali Bayramoğlu ile Ali Osman Akat'ın birlikte MÜSİAD toplantıları da olmak üzere birçok fotoğrafı bulunuyor. 

Bayram Ali Bayramoğlu, kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan firari Galip Öztürk ile 2013 yılında kısa süreli bir ortaklık kurmuş ve Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmişti. 

KURULDA DİKKAT ÇEKEN DEĞİŞİKLİK 

Ali Osman Akat ile birlikte Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nde görev yapan Tevfik Akan Akat da operasyonda gözaltına alınarak tutuklandı. 

Tevfik Akan Akat, Ticaret Sicil Gazetesi'ne göre 2 Aralık 2021'de yapılan toplantıda yönetim kurulunda temsili yetkili olarak atandı. Operasyonun ardından Tevfik Akan Akat'ın 2 Aralık 2021'de başladığı görevine 25 gün sonra son verildi.  

BU KEZ BAKAN SOYLU MAĞDUR

Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nde 11 yıl görev yapan Ali Osman Akat'ın birçok isimle fotoğrafı bulunuyor. İş insanı olarak bilinen Ali Osman Akat'ın bu kadar kişi ile fotoğraf vermesi ise normal... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski Başbakan ve AKP Başkanvekili Binali Yıldırım, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan dahil pek çok isimle fotoğrafları bulunan Ali Osman Akat'ın sadece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafı ön plana çıkartıldı. 

FETÖ'cülerin yayın organı Kronos'un Bakan Süleyman Soylu ile Ali Osman Akat'ın fotoğrafını paylaşarak "Soylu'yla fotoğrafı var" başlığını kullanması dikkat çekti. 

DERNEKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Derneğin eski başkanı Ali Osman Akat ile ilgili Türk-Amerikan İşadamları Derneği açıklama yaptı. Açıklamada Ali Osman Akat'ın eski başkan olduğu ve yönetim, denetim ile disiplin kurulunda artık yetkisi olmadığı kaydedildi.

Açıklamada disiplin kurulunun toplandığı ve Ali Osman Akat'ın sadece üye olarak dernekte görev yaptığı belirtildi. 

Disiplin kurulunun ihraç yönünde tavsiye kararının ardından Ali Osman Akat'ın yönetim kurulu kararınca dernekle ilişiği kesildi.

OdaTV

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde