Koç’un emeklileri kulüpleşiyor

Koç’un emeklileri kulüpleşiyor

Koç Holding'den 60 yaş kuralı nedeniyle emekli olan üst düzey yöneticilerin kurduğu Koç Yönder, kulüpleşmek için harekete geçti.

Koç’un emeklileri kulüpleşiyor
16px
24px
21.04.2007 10:09
ABONE OLgoogle

Dernek Başkanı Uluğ bu projenin Koç Holding'in desteğiyle hayata geçirilebileceğini söyledi

KOÇ Kolding'den emekli olan üst düzey yöneticilerin üye olduğu Koç Yönder, kulüp olma yolunda. Üyelerinin ortalama yaş 68 olan ve Türkiye'nin 'en profesyonel derneği' konumundaki Koç Yönder'in yönetimi, kulüpleşmek için harekete geçti. Dernek Başkanı Tunç Uluğ 'Bu daha çok Koç Holding'in desteğiyle olabilir. Çünkü o girişim maddi bir yapıyı da beraberinde getiren bir husus. Zaman içinde oraya doğru gidecektir. Çünkü gittikçe de büyüyen bir yapı söz konusu. TÜPRAŞ geldi, Yapı Kredi var. Bunlar gelince de kitle büyüyor tabii. Kulüp olma yönünde isteklerimiz var. Holding olumlu bakıyor ama tam zamanının gelip gelmediğinden emin değiller. Büyük bir grubun kendi içindeki sosyal aktivitelerin dışında zamanında kendileriyle beraber olmuş o grubu da kendi şemsiyesi altında görecek bir imkan sağlaması lazım' dedi.

60 yaşında emekliliğin erken olduğunu söyleyen Uluğ 'Bence yaş önemli değil, içinizde çalışma arzusu olacak. 'Ben çalışırım' diyen bir insan mutlaka çalışır. Derneğimizde yaş aralığı 60-84 arasında. En yaşlı üyemiz 84 yaşında. Biz kendi aramızda emekliliğimizi 80'e çıkardık. Koç'a 60 yaş emeklilik için erken diyoruz. Ama Türkiye'de bir de alttan gelen genç bir grup var. O grubun da getirdikleri yenilikler var. O bakımdan 60'ı oradan buraya devam ettirmiş oluyoruz' dedi.

EĞİTİM VERİLİYOR

DERNEK olarak bilgi ve tecrübelerini KOBİ'lerin kurumsallaşması için kullandıklarına da dikkat çeken Uluğ 'Büyük şirketlerin en büyük ihtiyacı bayilerinin ve kendileriyle çalışan sağlayıcıların sistemin içinde gidebilmelerini sağlamak. Koç yeniliklere açık yürürken, bayilik sistemindeki bayilerin de uzun vadeli aynı düşünceleri paylaşması lazım ki o birlik beraberlik sürsün. Bayilerin yetişmesi yönünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi KOBİ zaten. Üç değişik konu üzerinde çalışıyoruz. Birincisi eğitim. Herkese açık. Her yıl 8-10 arası eğitimler veriyoruz' dedi.

KURUMSALLIĞIN ÖNEMİ

İKİNCİSİNİN danışmanlık hizmetleri olduğunu belirten Uluğ sözlerini şöyle sürdürdü: Kurumsallaşmanın belli bir noktasına gelen ama daha ileri gitmek isteyen şirketler geliyor genellikle. Genellikle KOBİ düzeyinde 20 civarında şirkete danışmanlık veriyoruz. Aile şirketlerinde ailenin içinde kurumsallaşmanın önemini anlatmaya çalışıyoruz. Aile şirketlerinde ikinci, üçüncü nesil nasıl başarılı olabilir, nasıl şirketin devamını sağlayabilir, bunun için aile kendi içinde ne yapmalı gibi konularda bilgi veriyoruz. Aile anayasını hazırlıyoruz. Küçük Koç'lar kuruyoruz. Orta ve küçük ölçekli işletmelerin kurumsallaşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Aile şirketlerinin uzun vadede yaşamalarını istiyoruz.

'İstanbul'u bilmeyen üyelerimiz var

Derneğin sosyal yönünün olduğuna işaret eden Uluğ '30 sene çalışmış bir insan ne yapar, nasıl yavaşlar? Yavaşlamayanlar burada. İstanbul'da olup da İstanbul'u bilmeyen üyelerimiz var. Mesela Haliç turu yapıyoruz. Mayıs ayında Edirne'ye tur yapacağız. Müzelere geziler düzenliyoruz. Ayrıca ayda iki kez belli yerlerde bar gecesi ve toplantısı yapıyoruz. Günün şartlarına göre konferanslar düzenliyoruz. Tiyatro ve operaya gidiyoruz. Yanyana beraber olma arzusunu yaşatmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz' dedi. 1995'te kurulan Koç Yönder'in üye sayısı 245. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un şeref üyesi olduğu derneğin üyeleri arasında Can Kıraç, İnan Kıraç, Ural Belgin, Cengiz Solakoğlu, Hasan Subaşı, Mehmet Ali Berkman gibi isimler bulunuyor.

Belma Toprak/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde