Koç'tan sonra yerli otoya bir rest daha

Koç'tan sonra yerli otoya bir rest daha

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın patronlar kulübü TÜSİAD'da "Yok mu bir babayiğit yerli otoyu üretecek?" sözlerine bir rest daha...

Koç'tan sonra yerli otoya bir rest daha
16px
24px
24.04.2013 15:07
ABONE OLgoogle

 Başbakan Tayyip Erdoğan'ın patronlar kulübü TÜSİAD'da "Yok mu bir babayiğit yerli otoyu üretecek?" sözleriyle gündeme gelen yerli otomobil tartışması sürerken ODD Başkanı Mustafa Bayraktar, Avrupa'daki krizin ve sektördeki kapasite fazlalığının Türkiye'nin önündeki en büyük risk olduğunu söyledi.

"AVRUPA ÜLKELERİ BATIYOR"

"Kapasite kullanımları yüzde 60-70'lerde. Almanya'da, Fransa'da, İtalya'da sendikalar bas bas bağırıyor. İşten çıkarmalar sürüyor. Biz böyle bir ortamda teşvik edilmeye çalışıyoruz. Güzel, bunlar yapılmalı acaba muhteviyat biraz daha ileriye nasıl götürülebilir?" sorusunu yönelten Bayraktar'a göre sektördeki değer zincirinin tamamını gözden geçirmeden sadece ana sanayiyi teşvik etmenin anlamı yok.

"BUGÜNDEN YARINA OLACAK İŞ DEĞİL"

Bayraktar, kıyasıya rekabet içindeki firmaların ortak bir üretime yanaşmayacağını belirterek, "Ortada bir Rekabet Kurulu varken, 50 küsur marka birbiriyle boğaz boğaza rekabet ederken 'Biz bir araya gelelim, marka üretelim.' demesi mümkün değil. Satışların yüzde 60'ı beş markaya ait. Konu o değildi zaten. Başbakan'ımızın söylemek istediği de bu sektörün ileriye doğru gelişmesi. Olabiliyorsa bunun içerisinden bir yerli marka da çıkabilir mi? Bugünden yarına olacak iş değil." dedi.

Bayraktar, otomobillerdeki start and stop (durk-kalk) teknolojisini bir Fransız firmanın geliştirdiğini dile getirerek, "Şimdi Japon otomobillerinde bile bu teknoloji kullanılıyor. Bir otomobilde 40 binden fazla parça var. Belki bunlara dönük bir strateji geliştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde