Koç Holding o ortaklığı uzattı

Koç Holding o ortaklığı uzattı

Arçelik, Koç Holding ve LG Electronics arasında yeni bir ortaklık sözleşmesi imzalandı

Koç Holding o ortaklığı uzattı
16px
24px
28.10.2016 06:27
ABONE OLgoogle

Arçelik A.Ş, Koç Holding A.Ş. ve LG Electronics arasında, 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli olmak üzere yeni bir ortaklık sözleşmesi imzalandı

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimizin %45, ana ortağımız Koç Holding A.Ş.'nin %5 oranında pay sahibi olduğu müşterek yönetime tabi ortaklığımız Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Arçelik-LG) yönetimi ve faaliyetlerine ilişkin olarak Arçelik A.Ş, Koç Holding A.Ş. ve LG Electronics, Inc arasında, 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli olmak üzere yeni bir Ortaklık Sözleşmesi imzalanmıştır.

Yeni sözleşme, eskisi ile aynı şekilde, yönetim kontrolünün Koç Topluluğu ve LG Electronics arasında %50-%50 paylaşımı esasına dayanmaktadır. Yeni ortaklık döneminde Arçelik-LG, mevcut durumda üretilen Ev Tipi Klima‘ların (RAC) yanısıra, ticari klima pazarında beklenen büyümeye hazırlık amacıyla Ticari Klima (CAC) da üretecektir. Ayrıca Arçelik A.Ş., Nisan 2017'den itibaren Türkiye pazarında, tek üniteli hafif ticari klimalar hariç tüm LG markalı ticari ürünlerin Türkiye'de satış hakkına münhasıran sahip olacaktır. "

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde