Koç Holding'den batarya üretimine ilişkin açıklama

Koç Holding'den batarya üretimine ilişkin açıklama

Koç Holding, KAP'a yaptığı açıklamada, "Ford'un Türkiye'de Koç ile birlikte batarya yatırımı yapılmasına yönelik yaklaşımında herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır" denildi.

Koç Holding'den batarya üretimine ilişkin açıklama
16px
24px
10.01.2023 07:26
ABONE OLgoogle

Koç Holding, Ankara yakınlarında batarya üretim tesisi kurmak için yapılan anlaşmadan bazı tarafların çekildiği iddialarına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıklamada bulundu.

Açıklamada, 14 Mart 2022 tarihinde Ford Motor Company ve SK On Co. Ltd. (SKO) ortaklığı ile Ankara’da batarya üretimi yatırımına Koç Topluluğu’nun katılması konusunda tarafların ön niyetlerini içeren bağlayıcı olmayan bir Niyet Mektubu (MoU) imzalandığı hatırlatıldı.

Güney Koreli batarya üreticisi SK On, Koç Holding ve Ford ile ortaklığa henüz karar vermedi

‘YAKLAŞIMDA BİR DEĞİŞİLİK BULUNMAMAKTADIR’

Basın-yayın organlarında, söz konusu işbirliğinden vazgeçildiği yönünde bazı haberlerin çıktığını belirten Koç Holding iddialara ilişkin şu yanıtı verdi;

“Koç, Ford ve SKO arasında imzalanan münhasır olmayan MoU yürürlükte olup, Ford’un Türkiye’de Koç ile birlikte batarya yatırımı yapılmasına yönelik yaklaşımında herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Bu kapsamda batarya yatırımının gerçekleştirilmesine yönelik tüm alternatifler değerlendirilmektedir”

Konuya ilişkin hukuki sonuç doğuran bir karar alınması halinde ise “Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’ne göre gerekli açıklamalar yapılacaktır” denildi.

LG GÜNDEMDE

Bloomberg ise Ford Motor'un Türkiye'deki batarya yatırımını LG ile birlikte yapacağını duyurdu.

Konuya yakın kaynakların Bloomberg'e verdiği bilgiye göre, Ford ve LG Energy Solution önümüzdeki haftalarda, muhtemelen ocak sonu veya şubat başı niyet mektubu imzalayacak. Habere göre; ABD merkezli Ford, SK Innovation’un batarya birimi SK On ile diğer projelerde çalışmaya devam edecek.

SKO’NUN ANLAŞMADAN VAZGEÇTİĞİ BELİRTİLMİŞTİ

Reuters’in haberine göre Güney Kore'nin Dong-A Ilbo gazetesinde, zayıf makro ekonomik koşullar nedeniyle SK On şirketinin anlaşmadan vazgeçtiği ifade edildi.

SK On tarafından yapılan yazılı açıklamada ise “Mart 2022'deki bağlayacılı olmayan anlaşmadan bu yana Türkiye'de ortaklık fikrini değerlendiriyoruz ancak henüz değerlendirme tamamlanmadı. Müzakerelere son verilip verilmemesi konusundaki son karar henüz alınmadı” denilmişti.

2022 Mart ayında holding otomotiv sektöründe gelişen fırsatların incelenmesine yönelik süregelen çalışmaları kapsamında, Ford ve SKO ortaklığı ile Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan batarya üretimi yatırımına Koç Topluluğu'nun katılması konusunda işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla tarafların ön niyetlerini içeren bağlayıcı olmayan bir Niyet Mektubu (MoU) imzalandığı kamuya açıklamıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde