Koç Holding’de eş başkanlık dönemi mi?

Koç Holding’de eş başkanlık dönemi mi?

Koç Holding'in 58. Olağan Genel Kurulu'na Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç'un katılmaması dikkat çekmişti. İşte ilginç ayrıntı....

Koç Holding’de eş başkanlık dönemi mi?
16px
24px
11.04.2022 14:24
ABONE OLgoogle

Koç Holding’in 58. Olağan Genel Kurulu, geçen hafta 1 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Yapılan genel kurulun, şirketlerin resmi gazetesi gibi olan Ticaret Sicil kayıtlarına nasıl geçtiğini merak edip İstanbul Ticaret Odası’nın internette herkese açık olan kayıtlarına baktık. Kayıtlarda dikkat çekici bir durum vardı...

Toplantıya Koç Ailesi'nden Rahmi Koç, Ali Koç, İpek Kıraç ve Koç Holding'in üst düzey yöneticileri hazır bulundu. Holding'den yapılan açıklamaya göre, Ömer Koç'un katılamadığı genel kurula Ali Koç başkanlık yaptı.

Koç Holding’in 2021'de kombine gelirleri 544,3 milyar TL oldu

Para dergisinin haberine göre genel kurulda okunan faaliyet raporunda Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve CEO Levent Çakıroğlu'nun holding rakamlarıyla ilgili bilgiler aktarıldı.

Rahmi Koç, "2021 yılındaki 17,3 milyar TL (1,9 milyar ABD doları) yatırımla beraber son beş yılda yaklaşık 53 milyar TL (8,9 milyar ABD doları) yatırım gerçekleştirmiş olduk" dedi.

Yapılan açıklamaya göre Koç Holding, 2021'de konsolide gelirleri yüzde 89 artışla 346,7 milyar TL'ye ulaşırken, kombine yurt dışı gelirleri 19 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti.

2021 yılında Koç Holding'in kombine gelirleri 544,3 milyar TL oldu. Genel kurulda Koç Holding yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

"Rahmi M. Koç - Şeref Başkanı, Ömer M. Koç - Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç - Başkan Vekili, Semahat S. Arsel - Üye, Caroline N. Koç - Üye, İpek Kıraç - Üye, Levent Çakıroğlu - Üye ve CEO, Jacques A. Nasser - Üye, Emily K. Rafferty - Bağımsız Üye, Dr. Cem M. Kozlu - Bağımsız Üye, Peter Martyr - Bağımsız Üye, Michel Ray de Carvalho - Bağımsız Üye."

Buraya kadar her şey normal. Bu bilgiler, başta bizim dergide olmak üzere neredeyse tüm medyada yer aldı. Yapılan açıklamada, Ömer Koç'un toplantıya katılamadığı bilgisi de paylaşılmıştı.

Biz de neden katılamadığını merak edip araştırmaya başladık. Farklı bir durum olabilir mi, diye gazeteci refleksi gösterdik.

Yapılan genel kurulun şirketlerin resmi gazetesi gibi olan Ticaret Sicil kayıtlarına nasıl geçtiğini merak edip İstanbul Ticaret Odası'nın internette herkese açık olan kayıtlarına baktık.

Kayıtlarda dikkat çekici bir durum vardı. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, kayıtlara 'Yönetim Kurulu Başkanı' olarak geçmiş.

Rahmi Koç, daha önceki resmi kayıtlarda 'Yönetim Kurulu Üyesi' olarak görünüyordu.

Aynı kayıtlarda Ömer Koç da 'Yönetim Kurulu Başkanı' görünüyor. Resmi kayıtlara göre Koç Holding'de iki yönetim kurulu başkanı var.

Teknik bir hata da olabilir, ama bu durum bir gazetecinin gözden kaçıracağı bir durum değil. Biz de acaba Koç Holding'de eş başkanlık dönemi mi başladı, diye düşünerek bu dikkat çekici gelişmeyi sayfalarımıza taşımak istedik…

Kulis haberimizde son dakika bilgisini de paylaşalım tabi. Koç Holding'ten bu konuda bir açıklama gelmedi ama İTO kayıtlarında düzeltme yapıldı. Koç Holding'in talebi doğrultusunda Rahmi Koç tekrar yönetim kurulu üyesi olarak düzeltildi.

 

Kaynak: Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde