Koç, Arçelik ve Beko’ya rakip getirdi

Koç, Arçelik ve Beko’ya rakip getirdi

Türkiye televizyon üretiminde güçlü bir yere sahip. Hem iç piyasada hem ihracat pazarında güçlü markaları bulunuyor.

Koç, Arçelik ve Beko’ya rakip getirdi
16px
24px
27.11.2020 18:49
ABONE OLgoogle

Koç Holding’in Arçelik ve Beko markalarının yanı sıra Vestel de sektörde güçlü bir oyuncu.

Üç marka da Avrupa’da televizyon piyasasında önemli bir konumdalar.

Öte yandan, Arçelik Uzakdoğu’da Avrupa’da gösterdiği başarıyı tekrarlayamadı. Koç Holding, Arçelik’e ait Çin’deki fabrikasını Eylül ayında satmıştı.

Bu bilgileri niye verdik? Son günlerde televizyon reklamları dönmeye başladı. Dünyanın ikinci büyük televizyon üreticisi Çin merkezli TCL Türkiye pazarında satılmaya başlandı. Peki, TCL’yi kim getiriyor?

Bu sorunun peşine düştük. Markayı Koç Holding’in bilişim şirketi Bilkom piyasaya sürüyormuş. Bilkom, TCL ile akıllı televizyon pazarında güç birliği yapmış. Televizyonlar da Arçelik fabrikalarında üretilecekmiş.

Bilkom da ilk kez bir kategoride üretici-dağıtıcı kimliğiyle faaliyet gösterecekmiş.

Pazara ilk olarak P8M serisi 126 ve 139 cm ekran 4K UHD Android TV’ler sunulurken, çok yakında ürün ailesine C715 serisi 139 cm ekran QLED teknolojili Android televizyon modelleri de katılacakmış.

TCL, 160’tan fazla pazarda faaliyet gösteriyor, dünya çapında 300 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. 2019’da 32 milyon adet televizyon satarak dünyanın en büyük ikinci televizyon üreticisi oldu.

Bazı önemli pazarlarda, örneğin Avustralya’da birinci, ABD’de ikinci, Fransa ve Kanada’da üçüncü sırada. Şirket, 2020’nin ilk yarısında global pazarda ulaştığı yüzde 12.7 payla en büyük ikinci üretici. Koç Holding şirketleri arasında rekabet hep vardır. Yeni rekabet Arçelik, Beko ile TCL arasında yaşanacak galiba…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde