Kızılbük GYO'nun Marmaris projesi için 'ÇED olumlu' kararı verildi

Kızılbük GYO'nun Marmaris projesi için 'ÇED olumlu' kararı verildi

Kızılbük GYO tarafından yapılması planlanan Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi ile ilgili "ÇED olumlu" kararı verildi.

Kızılbük GYO'nun Marmaris projesi için 'ÇED olumlu' kararı verildi
16px
24px
11.03.2023 14:30
ABONE OLgoogle

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"MUĞLA ili MARMARIS, ilcesi Kızılkum Mevkii-1598 nolu parsel ve 2518 nolu parsel sınırları içerisinde, KIZILBÜK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. tarafından yapılması planlanan MARMARİS KIZILBÜK RESORT OTEL VE DEVREMÜLK (206 ODALI OTEL VE 1323 ADET DEVREMÜLK (KONUT)) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir.

Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verilmiş olup; MUĞLA Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir.

Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir."

ÇED raporu sıkıntısı nedeniyle 98 liralardan 28 liraya düşen KZBGY hisse fiyatının mahkemenin aldığı bu olumlu kararla hangi seviyelerde hareket edeceği merak ediliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde