Kırmızı bültenle aranan Levent Göktaş yakalandı

Kırmızı bültenle aranan Levent Göktaş yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş'ın Bulgaristan'ın Svlengrad şehrinde yakalandığını açıkladı.

Kırmızı bültenle aranan Levent Göktaş yakalandı
16px
24px
02.09.2022 05:25
ABONE OLgoogle

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'ın Svilengrad şehrinde yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, EGM İnterpol Daire Başkanlığının talebi üzerine hakkında kırmızı bülten çıkarılan firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Svilengrad'da gözaltına alındı.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Ukrayna’ya kaçan Hablemitoğlu'nun katil zanlısı eski binbaşı Gökhan Nuri Bozkır, 27 Ocak’ta Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirildi, suikastla ilgili olarak Levent Göktaş’ın ismini verdi.

Hakkında yakalama kararı bulunan Göktaş, Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olmakla suçlanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında 6 şüpheli daha gözaltına alındı.

Bozkır ve 2 şüpheli tutuklanırken diğerleri serbest bırakıldı.

Genişletilen soruşturmada savcılık Haziran ayında yeni bir operasyon başlattı.

Levent Göktaş ve Fikret Emek’in de bulunduğu 9 şüpheli için gözaltı kararı verildi, 8 kişi gözaltına alındı ancak Göktaş’a ulaşılamadı.

Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, suikastın firari zanlısı emekli albay Mustafa Levent Göktaş için hazırlanan kırmızı bülten talebini 27 Ağustos'ta Interpol Genel Sekreterliği'ne göndermişti. Bunun üzerine emekli albay Göktaş için kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Gözaltı kararları sonrası sosyal medyada "Levent Göktaş" ismiyle açılan hesaptan yapılan ve organize suç örgütü lideri Sedat Peker karşıtı ifadelerin de yer aldığı açıklamada, "Saray’daki bazı isimlerin ifşa edileceği" söylemişti.

Bu paylaşımlardan iki gün sonra Göktaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz bir açıklama yayımlayarak, "müvekkiliyle bu süreçte bir iletişim kuramadığını ama hesabın sahte olduğunu" söylemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde