Kingston kardeşler itiraf etti, 511 milyon Doları geri ödeyecekler

Kingston kardeşler itiraf etti, 511 milyon Doları geri ödeyecekler

ABD hükümetinin Biodizel yakıt üretimi teşvik programından usulsüz şekilde yararlandığı iddiaları nedeniyle geçtiğimiz yıl tutuklanıp gözaltına alınan Jacob Kingston ve kardeşi Isaiah Kingston kardeşler itirafçı oldu.

Kingston kardeşler itiraf etti, 511 milyon Doları geri ödeyecekler
16px
24px
22.07.2019 07:59
ABONE OLgoogle

Türkiyede' de yatırımları bulunan Amerika Birleşik Devletleri Utah eyaleti merkezli Biodizel yakıt üreticisi Washakie Renewable Energy LLC şirketi CEO' su ve sahibi Jacob Kingston ve Ailesinin serveti Beş milyar Doların üzerinde. Bu yüzden parayı ödeyerek, suçunu kabul etmek suretiyle A.B.D Adalet Bakanlığı Federal Savcıları ile uzlaşma anlaşması imzaladı.

ABD hükümetinin biodizel yakıt üretimi teşvik programından usulsüz şekilde yararlandığı iddiaları nedeniyle geçtiğimiz yıl tutuklanıp gözaltına alınan Jacob Kingston ve kardeşi Isaiah Kingston kardeşlerin yargılanmalarına ilişkin duruşma süreci 29 Temmuz 2019 'da ABD' nin Utah Eyaleti Salt Lake City şehri Federal Mahkemesinde başlanacaktı. 

Biyodizel yakıt üretimi tesisini 2006 yılında kurduğunu ve 2007 yılında üretim yapmaya başladığını ifade eden Jacob Kingston, 2010 yılından başlamak üzere Biodizel yakıt üretimi teşvik programından faydalanmak üzere  ABD resmi kurumlarına usulsüz beyanda bulunduğunu ve vergi teşviki almaya başladığını söyledi.

2011 yılında aynı davanın diğer bir sanığı olan Levon Termendzhyan ile tanıştığını bu defa birlikte usulsüz olarak belge ve fatura oluşturarak teşvikten  faydalanmak için ABD makamlarına beyanda bulunduklarını ifade etti.

2013 yılında bu sürecin belgelendirmelerini desteklecek şekilde açık deniz tankerleri kiralayıp, Texas, Louisina ve Panama arasında çok sayıda sevkiyatın yapılmış gibi gösterildiğini itiraf eden Jacob Kingston, 2013 yılı içinde bu şekilde oluşturulan sevkiyatlar kapsamında 272 milyon ABD Doları tutarında teşvik almalarını sağlayacak şekilde usulsüz beyanda bulunduklarını kabul etti.

Devam eden yıllarda ABD resmi makamlarına toplamda 1 milyar ABD Dolarından fazla teşvik almalarına imkan verecek şekilde usulsüz teşvik beyanında bulunduklarını kabul eden Jacob Kingston, 511 milyon ABD Doları tutarında teşviki bu şekilde ABD Hazinesinden tahsil ettiklerini söyledi. 

Elde ettikleri gelir ile ABD' nin çeşitli eyaletlerinde çok sayıda lüks gayrimenkul satın alan sanıklar, ayrıca Belize, Panama, İngiltere,Türkiye, Doğu Avrupa ve Uzak Asya ülkelerinde yerel iş adamları ile birlikte yatırımlar yaptıklarını ve varlıklar edindiklerini kabul ettiler.

Bu kapsamda Türkiyede' de önemli yatırımlara imza atan sanıklar gerek Türkiyede gerekse diğer ülkelerde birlikte yatırım yaptıkları iş adamlarının ABD' de gerçekleştirilen Biodizel üretimi ve ticareti kapsamındaki usulsüzlükler ile hiçbir ilişkilerinin olmadığını ve bu kapsamda yapılan faaliyetlerden haberdar olmadıklarını ifade ettiler. 

                

Amerikan federal savcılarının bu suçun kişisel olduğu dolayısı ile hiç bir şekilde yurtdışındaki yatırımlarını olumsuz etkilemeyeceğini açıkça dile getirdiler. 

511 MİLYON DOLARI GERİ ÖDEYECEKLER

ABD merkezli medyada Jacob Kingston ve ailesinin 5 milyar ABD Doları olduğu tahmin edilen kişisel varlıklarından ABD Hazinesinden usulsüz olarak aldıkları 511 milyon ABD Doları tutarındaki teşviki geri ödeyeceklerini taahhüt etmeleri anlaşmanın dikkat çekici unsuru olarak değerlendirildi.

Daha önce Savcılık makamınca ömür boyu hapis cezası istemi yargılanması talep edilen Jacob Kingston ve kardeşi suçu kabul edip haksız olarak elde ettikleri parayı iade edecekleri için iki yıllık bir hapis cezasından sonra serbes bırakılacaklar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde