Kim bu Fatma Yavuz

Kim bu Fatma Yavuz

Fatma Yavuz’un FETÖ'cü Hakan Şükür'e "Az kaldı, ekmeğimize kan doğrayanlara inat, aşuremizi kaynatacağız, tadından yenmeyecek." diyerek paylaşımda bulunması gündem oldu.

Kim bu Fatma Yavuz
16px
24px
28.03.2023 19:42
ABONE OLgoogle

Peki, kimdir Fatma Yavuz, mesleki ve siyasi geçmişi nedir?

İşte o detaylar;

Fatma Yavuz “Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Tek bir LGBT’li kardeşime zarar gelirse başörtümü çıkarır yakarım” sözleriyle ilk kez gündeme geldi. Üsküdar İmam Hatip Lisesi’ni ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an kurslarında öğretmenlik yaptı. "Din görevlisiyle bağdaşmayan davranışlar sergilediği" gerekçesiyle ihraç edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “İnanç Masası” biriminde göreve başladı. Burada yapmış olduğu "Bu nasıl bir halk böyle? Bir halkın tarihinde en fazla bir, bilemedik iki soykırım olur, bu kadar acımasızca, periyodik nasıl katledilir insanlar? Anlayamıyorum gerçekten" paylaşımının ardından ihraç edildi.

İBB'den kovulmasının ardından mobinge uğradığını öne sürdü. Nikâhında yapılan içki ikramları için, 'Misafirlerimizden arzu edenlere alkol servisi yaptık. Yaşam tarzına saygı lafla değil eylemle gösterilmesi gereken bir şeydir' dedi.

“BİR ALEVİ NASIL ATATÜRKÇÜ OLABİLİR?”

Fatma Yavuz, söyledikleriyle gündemden hiç düşmedi. Konuk olduğu bir televizyon programında "Ben mini eteği, şortu Allah rızası için savunuyorum" dedi. Kendisini etnik köken olarak Elhamdülillah “Ermeni'yim” diyerek açıkladı. Aleviler için şu sözleri kullandı;

“Merakımdan soruyorum, bir Alevi nasıl Atatürkçü olabiliyor? Dersimi Tunceli’ye çeviren zulmü nasıl hazmediyorsunuz?

Atatürk Sabiha Gökçen’e dur yapma demedi. Dersimli nice can şimdi yok.”

Vatana ihanetten asılan “İskilpli Atıf Hocacıyım”

“Hala şapkanın beka meselesi, karşı çıkmanın ihanet olduğuna inanmamamızı bekliyorlar. İnsanlara ne giyeceklerini dayatmanın savunulacak hatta konuşulacak bir tarafı yoktur. Ruhun şad olsun Atıf hoca. Atatürkçü değilim, hiç olmadım, İskilipli Atıf hocacıyım.”

Paylaşımlarında da bulundu.

Fatma Yavuz son olarak CHP’den İstanbul Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. "Ezberlerimizi bozacağız, yaralarımızı saracağız... Yürünecek çok yolumuz var. Dostlarımız ile başlıyoruz." Diyerek sosyal medya paylaşımı yapan Yavuz, FETÖ’cü Hakan Şükür’e de "Çok teşekkürler Hakan Bey, az kaldı, ekmeğimize kan doğrayanlara inat, aşuremizi kaynatacağız, tadından yenmeyecek." dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde