Kılıçdaroğlu'nun seçim ortağı İYİ Parti'nin listesinden 'beşli çetenin' avukatı çıktı

Kılıçdaroğlu'nun seçim ortağı İYİ Parti'nin listesinden 'beşli çetenin' avukatı çıktı

İYİ Parti Ankara 2.Bölge 2.sıra milletvekili adayı Sedat Aksakallı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "beşli çete" olarak adlandırdığı müteahhitlerden Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak ve Hüseyin Arslan'ın sahibi olduğu YDA Group'un avukatı olduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun seçim ortağı İYİ Parti'nin listesinden 'beşli çetenin' avukatı çıktı
16px
24px
14.04.2023 08:52
ABONE OLgoogle

Toygun ATİLLA yazdı

KEMAL KILIÇDAROĞLU "BEŞLİ ÇETE" SÖYLEMİ VE İYİ PARTİ DENKLEMİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidardan aldıkları ihaleler nedeniyle "beşli çete" olarak nitelendirdiği inşaat şirketlerini uzun süredir kamuoyunun gündemine getiriyor. 

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiğinde bu "çetelerden" hesap soracağını ısrarla söylüyor. 

Ancak, 

Kaderin bir cilvesi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara geldiğinde hesap soracağını iddia ettiği "beşli çete" arasında yer alan inşaat şirketlerinden Limak ile YDA Group'un avukatı Sedat Aksakallı, İYİ Parti'nin Ankara 2.Bölge 2.sıra milletvekili adayı. İYİ Parti ise CHP'nin seçim ittifakındaki ortaklarından biri. 

"BEŞLİ ÇETE ARAYA ADAM KOYUP, GÖRÜŞMEK İSTİYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu, geçen Kasım ayında Kilis'te düzenlenen Kanaat Önderleri Buluşmasında, beşli çetenin kendisiyle görüşmek istediğini belirterek, "Araya adam koyuyorlar. Ben görüşmem çetelerle" ifadelerini kullanmıştı. 

Şimdi ortaya çıkan tablo ise "beşli çete" olarak nitelendirdiği şirketlerin avukatı Sedat Aksakallı'nın seçim ittifakı yaptığı İYİ Parti'nin Ankara milletvekili adayı olması...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday listeleri açıklandıktan sonra Sedat Aksakallı ayrıntısından haberi oldu mu, olduysa tepkisi nasıl oldu, şayet Cumhurbaşkanı seçilirse tavrı nasıl olacak ? 

Bilmiyoruz...

Yaşayıp göreceğiz... 

"BEŞLİ ÇETE AVUKATINI İYİ PARTİ'YE VERDİ "

Ancak burada bir es verip geçen yıl gazeteci Fatma Sibel Gürcihan'ın Sedat Aksakkalı'nın "beşli çete" olarak tabir edilen yapının avukat Sedat Aksakallı'yı İYİ Parti'ye "verdikleri" yönündeki iddialarına da bir kulak kabartmak gerekiyor. 

Fatma Sibel Yüksel'in iddiaları şöyleydi: Bilindiği gibi, Erdoğan'ın seçim galibiyetlerinde Erol Olçok ile birlikte arka plandaki kişi olduğu iddia edilen Faruk Acar, yaklaşık on gün önce İyi Parti'ye transfer olmuştu. Meral Akşener, anketçi Faruk Acar'a makam vermekte gecikmedi ve kendisini "danışman" koltuğuna oturttu. Genel Merkez'de Genel Başkan katının üstünde güzel bir ofis seçen Acar, göreve hızlı başladı ve ilk icraatı, seçim çalışmaları için 30 milyon TL istemek oldu. Akşener bu talebe "hayır" demedi ancak böyle bir miktarı hazine yardımından temin edemeyeceğini de bildiği için başka bir formül buldu: Çözüm yine Erdoğan'ın çevresinde arandı ve bu kez de Limak, Cengiz İnşaat gibi firmaların başını çektiği "Beşli Çete"nin avukatı Sedat Aksakallı partiye transfer edildi. Aksakallı'dan beklenen,varlıklı iş adamlarından oluşan çevresinden yüklü bağışlar toplamak. Aksakallı'ya da genel merkezde bir "danışman" odası hazırlandı ve tecrübeli avukat "bağış" çalışmalarına süratle başladı. Akşener'in 2021'de yapılacak seçimde iktidar olacağına hayli inandığı-inandırıldığı anlaşılıyor. Bu motivasyonda gerçeklik payı olabilir de ancak mesele şu: Erdoğan'ın kazandığı bütün seçimler siyasi etik açısından sorunlu seçimlerdir. Faruk Acar gibi "ortam kirletme" uzmanı manipülatörler ile kamu kaynağı tüketmekte ustalaşmış para babalarının avukatların kadronuza katarak "temiz siyaset" inşâ edebileceğinizi topluma nasıl bu kadar rahatlıkla vaad edebiliyorsunuz?"

Tüm bunları alt alta eklediğinizde puzzle'ın parçaları bir nebze tamamlanıyor. 

YDA GROUP'UN ANKARA'DAKİ AVM'SİNDEKİ AVUKAT 

Nihat Özdemir'in sahibi olduğu LİMAK Holding, en çok kamu ihalesi alan şirketler arasında 3.sırada yer alıyor. Bugüne kadar aldığı kamu ihalelerinden kendisine ödenen bedel ise 271 milyar lira... 

Hüseyin Arslan'ın sahibi olduğu YDA Group'un aldığı kamu ihalelerinin bedeli ise 90 milyar 721 milyon lira... 

YDA Group'un ismi son olarak Kahramanmaraş merkezli depremden sonra Hatay Defne Hastanesi'ndeki "hayali temel atma töreni" ile gündeme gelmişti. 

YDA Group eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Demir Kafes" projesinin ardından gündeme gelen AVM inşaatının da ihalesini alan firmaydı. 

YDA'nın ihalesini aldığı AVM'de 85 bin metrekareden 7 bin 761 metrekareye kadar birleştirme imkanı sağlayan süper lüks ofisler bulunuyor. 

O ofislerden birinde kim mi oturuyor ? 

İYİ Partinin Ankara 2.Bölge 2.sıra milletvekili adayı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "beşli çete" olarak nitelendirdiği inşaat şirketlerinin avukatı Sedat Aksakallı... 

TOPLUMSAL ÇÜRÜMEYE TARİHE NOT

Türkiye'nin kutuplaşmış siyasi ortamında yazdığımız bu yazının her kesimi "sus pus" edeceğini ve gündem oluşturmayacağının elbetteki bilincindeyiz. 

Gerçeklerin bilinmesi adına, toplumsal çürümenin her kesimde ne ölçüde yaşandığının anlaşılması adına, bağımsız gazetecilik adına bu gerçekleri tarihe not düşüyoruz. 

Darısı diğer meslektaşlarımızın başına...

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde