Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması: Bizim adayımız belli

Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması: Bizim adayımız belli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz, Millet ittifakıyız demokrasiye bakıyoruz. Dolayısıyla bizim adayımız belli" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması: Bizim adayımız belli
16px
24px
10.12.2020 11:59
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Medyascope canlı yayınında gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

“Devlete duyduğum saygı dolayısıyla devlet bizi dinliyor demek istemem, bazı yerler ve çevreler bizi dinliyorlar ben bunu biliyorum. Erdoğan demişti bir arada, ‘Ey Kılıçdaroğlu senin nefes alışını bile biliyoruz’ diye. Bunu söyledim, Sayın İçişleri Bakanı ağır bir ifade kullandı dinleyenler açısından. O da bakanken kendisinin haberi olmadan dinlenmişti. Demokrasinin olmadığı bir ülkede rakibinizi dinlersiniz."

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız sorusuna şu yanıtını verdi:

Bana göre sorulması gereken soru şu. Halk nasıl Cumhurbaşkanı adayı istiyor? Cumhurbaşkanı tek aday mı olsun her şeye o mu karar versin? Cumhurbaşkanı taraflı mı olsun tarafsız mı olsun? Cumhurbaşkanı mal varlığından ötürü kendisine yönelik suçlamaları geçiştiren biri mi olsun, yargıya müdahale mi etsin? Cumhurbaşkanı ailesiyle beraber mütevazi bir hayat yaşasın yoksa toplumdan kopuk mu olsun?

‘BİZİM ADAYIMIZ BELLİ’ 

Benim düşüncem şu; Bakın tek adam rejiminde hiçbir tartışma yok. Herkes bir kişiyi gösteriyor. Diyorlar ki, bizi de besliyor dünyanın parasını aktarıyor, dolayısıyla bizim adayımız belli.  Peki biz ne diyoruz; Millet ittifakıyız demokrasiye bakıyoruz. Ali mi oldu Veli mi oldu önemli değil. Cumhurbaşkanı nasıl olacak, yetkileri nasıl olacak? Bunun üzerinde durmamız lazım. 

Onlar tek adam rejiminin devamını istiyorlar. Biz tek adam rejimi istemiyoruz.  Abdulkadir Selvi niye benim adıma konuşuyor, yoksa birileri yazdırıyor mu? Onlara belli cümle kalıplarını verip bunu yazacaksınız diyorlar, onlar da "elbette" deyip yazıyorlar. 

MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI

Muharrem İnce’nin yeni parti kurmasıyla ilgili Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 

“Olabilir. Bir insan CHP’de mutlu değilse, izlediği politikaları beğenmiyorsa, ayrılıp farklı yol izleyebilir. Bu konuda söylebileceğimiz bir şey yok. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde