Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na, 'Her şey şeffaf olsun' talimatı

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na, 'Her şey şeffaf olsun' talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na Saraçhane'deki merkez binada tebrik ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na, 'Her şey şeffaf olsun' talimatı
16px
24px
05.07.2019 15:30
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İmamoğlu alacağım dedi, aldı. İlk mücadele siyasal mücadeleydi onu kazandık. Bundan sonraki süreç hizmet yarışıdır” dedi.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen İmamoğlu, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu benim için muazzam bir liderlik ve yol arkadaşlığını yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Sürecin en önemli karakteri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kendisine minnet duyuyorum. Ona hem sözüm hem de sorumluluğum var. Görevimi bu sorumlulukla yapacağım” dedi.

Herşey şeffaf olması lazım

İmamoğlu’ndan sonra konuşan CHP lideri ise, “Temel sorunları biliyor. İyi bir ekibi olacak. Liyakatli bir ekibi olacak. Partizanlık yapmamak ve liyakatli bir ekiple yola çıkıyor. Yerel yönetimlerde yeni bir süreci başlatıyoruz. Her şey çok güzel olacaksa her şeyin şeffaf olması lazım. Bu çerçeve anlayışı içinde bir sorumluluk üstlendi Ekrem başkan. İnşallah başarılı olur. Vatandaşın verdiği her kuruşun hesabını verme anlayışını hayata geçireceğiz” diye konuştu.

‘Tek adam rejiminin nelere mal olduğunu görüyoruz’

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tartışmaları ile ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Eski sisteme dönmeyi hiçbir zaman istemedik. Tek adam rejiminin nelere mal olduğunu artık hepimiz görüyoruz. Bütün her şey bir kişiye bağlandı. Bir kişinin devletin bütün sorunlarını çözmesi mümkün değil. Demokratik bir parlamenter sistem isteriz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: ''İBB BİNASINA İKİNCİ KEZ GELİYORUM''  


Kılıçdaroğlu, ''Bu binaya ilk defa mı geldiniz, neler hissettiniz'' sorusuna, ''Bu binaya ikinci kez geliyorum. İlkinde bürokrat olarak gelmiştim, rahmetli Altan Tufan Gelirler Genel Müdürü'yken. Birlikte dönemin belediye başkanını ziyarete gelmiştik. Şimdi politikacı olarak geliyorum. Bu binaya gelirken, Ekrem Başkan'ımızın İstanbul'un sorunlarına talip olduğunu belirtmiştim. İstanbul'un sorunlarının ne kadar derin olduğunu biliyorum. Sorunların çözümünde ciddi zorluklar olduğunu da biliyorum ama siz, kararlı ve dirençli olursanız sorunlara karşı zorlukları ararsınız. Ben, buraya büyük bir özgüvenle geldim. Çünkü Ekrem Başkan'a güveniyordum. Belediye başkanlığından geliyordu. Belediye başkanıyken karşılaştığı sorunları nasıl çözdüğü konusunda da düşüncelerim, fikirlerim vardı, uygulamaları vardı. Bunları gördüm ve tanığı oldum. Daha büyük bir kitleyi kucaklayacak. 3 imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehri kucaklayacak'' yanıtını verdi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde