Kılıçdaroğlu'na 'Kazığa oturturum' diyen Alaattin Çakıcı'ya soruşturma

Kılıçdaroğlu'na 'Kazığa oturturum' diyen Alaattin Çakıcı'ya soruşturma

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakarette bulunan Alaattin Çakıcı ile ilgili savcılık soruşturması başlatıldığı bilgisini aldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'na 'Kazığa oturturum' diyen Alaattin Çakıcı'ya soruşturma
16px
24px
19.11.2020 14:26
ABONE OLgoogle

Turan, "Savcılık gerekli soruşturmayı başlattı. İlgililerden edindiğim bilgi budur" dedi.

"Hakaret, tehdit, kötü söz kimden gelirse kime karşı yapılırsa bu yanlıştır doğru değildir" diyen Turan, "Hukuk çerçevesinde gereği yapılmalıdır. Hukuk AK Parti'nin değişmez ilkesidir, ilkesel duruşumuz budur. Kişilere bağlı hakaret tehdit olmaması gerekir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Grup Toplantısı'nda, yargıdaki reform tartışmalarını eleştirerek hükümete yüklenmiş, "Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Alaattin Çakıcı, sosyal medya üzerinden bir mektup paylaşmış ve Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "Akıllı ol, kazığa oturturum" demişti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, avukatı aracılığıyla Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Muhalefet Çakıcı'nın mektubuna peş peşe sert tepkiler gösterirken, MHP lideri Bahçeli Çakıcı'yı "Alattin Çakıcı bir Ülkücü şehidimizin oğludur Alaattin Çakıcı ülke ve millet sevdalısı bir Ülkücüdür. Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır" sözleriyle savunmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde