Kılıçdaroğlu: Kanal'ı yapmaya işin uzmanları karar vermiyor

Kılıçdaroğlu: Kanal'ı yapmaya işin uzmanları karar vermiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin, "İstanbul'a kanal yapmaya işin uzmanları değil, bir kişi karar veriyor. Peki o kişinin bu alanda bir bilgisi var mı? Yok. Kanal yapma deneyimi var mı? Yok. Mühendislik eğitimi var mı? Yok" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Kanal'ı yapmaya işin uzmanları karar vermiyor
16px
24px
25.12.2019 17:42
ABONE OLgoogle

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımında 'Demek ki “Tank Palet Fabrikası” yetmedi, şimdi de İstanbul’u peşkeş çekeceksin' ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Bırakın kanal yapmayı, konut yapılırken bile zemin etüt raporu olur, statik hesabı, mimari çizimi olur. Demirinin, çimentosunun, fayansının, elektriğinin hesabı yapılır. Yani liyakat sahibi insanlar, yani işin uzmanları hesap kitap yaparlar. İstanbul’a kanal yapmaya işin uzmanları değil, bir kişi karar veriyor. Peki o kişinin bu alanda bir bilgisi var mı? Yok. Kanal yapma deneyimi var mı? Yok. Mühendislik eğitimi var mı? Yok. Ayrıca bu kanalın yapımı için 75 milyar liraya yakın para harcanacakmış. Kendi cebinden mi? Hayır. 82 milyonun cebinden. Demek ki Tank Palet Fabrikası yetmedi. Şimdi de İstanbul’u peşkeş çekeceksin. Ne diyorduk? Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde