Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a çıkıştı: EYT'lileri oyalamayı bırak

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a çıkıştı: EYT'lileri oyalamayı bırak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "EYT'lileri oyalamayı bırak" çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a çıkıştı: EYT'lileri oyalamayı bırak
16px
24px
24.01.2023 04:20
ABONE OLgoogle

Erdoğan geçtiğimiz ay EYT düzenlemesinde yaş sınırı uygulanmayacağını duyurarak 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsayacağını duyurmuştu.

Ancak bir aydır EYT düzenlemesinden yararlanacak olan 2 milyon 250 bin kişi ise ilk maaş ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve meclise ne zaman sunulacağı sorularına yanıt arıyor.

EYT düzenlemesi hakkında geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bu haftayı işaret ederek meclise sunulmasını bekliyoruz ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EYT'lilerin merakını sosyal medya hesabından dile getirdi. Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, "EYT’lileri oyalamayı bırak. Millet senin bu seçim oyunlarından bıktı. İnsanlarımızın haklarını seçimlere malzeme etmeye çalışma. Her şeyi berbat ettin, son dakika çabaların zaten fayda etmeyecek. EYT’yi Meclis’e getir hemen" sözleriyle yüklendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde