Kiler'in satın aldığı arsanın yanındaki arsa satılığa çıktı

Kiler'in satın aldığı arsanın yanındaki arsa satılığa çıktı

Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı(TOKİ), Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Belediyeler adeta arsa satışı yarışına girdi.

Kiler'in satın aldığı arsanın yanındaki arsa satılığa çıktı
16px
24px
31.03.2022 07:45
ABONE OLgoogle

Eyüpsultan Belediyesi, geçen ay AKP Milletvekili Vahit Kiler’in şirketine sattığı, Kemerburgaz’daki arsanın bitişiğindeki arsayı da satışa çıkardı.

AK Parti’li Eyüpsultan Belediyesi, geçen ay AKP Milletvekili Vahit Kiler’in şirketine sattığı, Kemerburgaz’daki arsanın bitişiğindeki arsayı da satışa çıkardı. Kiler GYO’nun 341 milyon liraya aldığı arazinin bitişiğindeki arsa için Belediye, yaklaşık 131 milyon lira muhammen bedel belirledi.

Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı(TOKİ), Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Belediyeler adeta arsa satışı yarışına girdi. İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Boğazı’nda, Tarabya Oteli’nin arka tarafında bulunan 142 metrekarelik arsayı, 5 milyon 680 bin TL muhammen bedel üzerinden satışa çıkardı. Metrekaresi 40 bin TL’ye gelen arsanın satışı ile ilgili ilan bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de AK Parti’li Eyüpsultan Belediyesi’nin de bir arazi satışı ilanı yer aldı. Geçtiğimiz aylarda Eyüpsultan Belediye Meclisi’nden satış kararı alan Belediye, söz konusu 8 bin 741 metrekarelik arsayı satış listesine koydu. Kemerburgaz’daki Özel Eyüboğlu Okullarının bitişiğinde yer alan arsa için Belediye, 131 milyon 115 bin 150 TL muhammen bedel belirledi. Satış ihalesi 13 Nisan 2022 tarihinde yapılacak.

Birgün'ün haberine göre Eyüpsultan Belediye’si geçen ay da söz konusu arsanın bitişiğinde bulunan, 558 ada 2 parseli ihale ile satmıştı. 15 bin 840 metrekare büyüklüğündeki arazi için, 237 milyon 601 bin 350 TL muhammen bedel belirleyen Belediye arsayı, 9 Şubat 2022 tarihinde Kiler GYO’ya 341 milyon TL’ye satmıştı. Söz konusu arsaya 6 katlı inşaatlar yapılabilecek.

KİLER GYO KAP’A BİLDİRİMDE BULUNDU

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na(KAP) bildirimde bulunan Kiler GYO şu açıklamayı yapmıştı:

“Şirketimiz Eyüpsultan Belediye Başkanlığı tarafından yapılan İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi 558 ada 2 parselin arsa satışı ihalesine katılmıştır. Yapılan ihalede arsa satışı karşılığı 341.000.000. TL ile en yüksek teklif şirketimiz tarafından verilmiştir.”

Söz konusu arsayı, muhammen bedelin yaklaşık 100 milyon daha üstünde bir bedelle alan Kiler GYO, Kiler Holding A.Ş.’ye bağlı bir şirket ve şirket AKP Milletvekili Vahit Kiler’in ailesine ait. 4 dönem AKP’den Bitlis milletvekili seçilen Vahit Kiler, Kiler GYO’da da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde