Kibar, Hyundai hisselerini ne zaman devredecek?

Kibar, Hyundai hisselerini ne zaman devredecek?

Kibar Holding, Hyundai'deki hisse devrinin 2021’in ilk çeyreğinde tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

Kibar, Hyundai hisselerini ne zaman devredecek?
16px
24px
18.12.2020 15:03
ABONE OLgoogle

Hyundai'deki payını Güney Koreli ana ortağına devretmeye hazırlanan Kibar Holding, hisse devrinin 2021’in ilk çeyreğinde tamamlanmasının planlandığını duyurdu.

Kibar Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Buraya kadarmış! Ali Kibar, Hyundai'de kontağı kapattı

“Eşit ortaklık yapısı ile kurulan Hyundai Assan, ileri teknoloji yatırımları ve sektördeki en yüksek lokalizasyon oranı ile Türk otomotiv sanayinin gelişiminde büyük bir görev üstlendi.

Türkiye’deki en büyük yabancı sermaye ortaklıklarından biri olan ve Hyundai markasının Avrupa’daki kompakt otomobil üssü konumundaki Hyundai Assan, yüzde 70 Hyundai Motor Company ve yüzde 30 Kibar Grubu ortaklığıyla yönetiliyor. Ortak stratejik değerlendirmelerin ardından, Hyundai Assan’ın tek kontrolünün Hyundai Motor Company (HMC) tarafından Kibar Holding’den hisse alımı yoluyla devralınması konusunda mutabakata varıldı. Hisse devir işleminin ardından Kibar Holding, Hyundai Assan yönetim rollerinden çıkacak ve yeni yapıda küçük hissedar olarak yer alacak.”

Yapılan açıklamaya göre, hisse devir işleminin gerekli rekabet izni süreçlerinin sonuçlanmasına bağlı olarak 2021 yılı birinci çeyrek sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere; Hyundai Motor Company, Hyundai Assan’da Kibar Holding’e ait yüzde 30 hissesini devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurmuştu. Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, hisse devrinin ardından katma değeri yüksek, yeni iş kollarındaki fırsatları değerlendireceklerini açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde