Keşif uçağı düştü! 7 emniyet mensubu şehit! 4 ay önce evlenmiş

Keşif uçağı düştü! 7 emniyet mensubu şehit! 4 ay önce evlenmiş

Van ve Hakkari bölgesinde uçuş gerçekleştirilen EM-809 kuyruk numaralı keşif uçağı Van'ın Gevaş ilçesinde, Atros dağına çarparak düştü. Olayda 2'si pilot, 5'si teknik personel 7 havacı emniyet mensubu şehit düştü.

Keşif uçağı düştü! 7 emniyet mensubu şehit! 4 ay önce evlenmiş
16px
24px
16.07.2020 07:27
ABONE OLgoogle

Van’da keşif için havalanan uçak görevden dönerken Artos dağına çarptı. Uçakta bulunan 2’si pilot 5’i teknik personel 7 emniyet mensubu şehit oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da bir keşif uçağının kırıma uğradığını bildirdi.

Gevaş ilçesindeki Artos dağına çarparak düşen uçakta 2'si pilot 7 emniyet mensubunun şehit olduğu belirtildi. 

2 bin 200 metre yükseklikte yaşanan kazanın enkazına saat 03.00 gibi ulaşıldığı belirtildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi, insanlı keşif uçağının düştüğü Artos Dağı'ndaki olay yerine gelerek çalışmalara başladı.

Süleyman Soylu'nun açıklamarından satır başları; 

Ekiplerimiz Artos Dağı'nın 2 bin 200 rakımına uçağımızın çarparak kırıma uğradığını bildirdiler.

Ekiplerimiz 2'si pilot olmak üzere kahraman 7 evladımızı kaybettiğimizi bize bildirdiler.

Bakan Soylu olay yerinde bilgi alırken

Saat 22.32 sıralarında en son Başkale üzerindeyken kuleyle irtibat sağlandı, dönüşte olduğunu ifade etti. Sonra 22.45 civarında da hem radar hem de iletişim tespiti tamamen kesildi.

Pazartesi gününden itibaren Van ve Hakkari'de keşif ve gözetleme göreviyle bulunan 2015 model insanlı keşif uçağı olarak envanterimize kayıtlı olan uçağımız 15 Temmuz saat 18.35 sularında yeniden keşif ve gözetleme yapabilme teminen Van Ferit Melen Havalimanı'ndan kalkmıştır. İçerisinde 2'si pilot arkadaşımız olmak üzere toplam 5 personelle birlikte 7 emniyet mensubumuz bulunmaktaydı.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü de, Artos dağına çarpan uçakta bulunan 7 personelin şehit olduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

* 15.07.2020 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM-809 kuyruk numaralı İnsanlı Keşif uçağı Hakkari ve Van illerinin keşif ve gözetlemeye yönelik yaptığı çalışmalarda görev almak üzere Van Ferit Melen Havalimanından görev bölgesine intikal için 15.07.2020 saat 18.34'te havalanmış, görevini tamamladıktan sonra Van Ferit Melen havalimanı ile alçalış için irtibata geçmesinin ardından saat 22.45 itibariyle Van Ferit Melen havalimanı kontrol sahası içerisinde Radar ve Telsiz Teması kaybedilmiştir.

* İnsanlı Keşif Uçağımız Artos Dağına çarparak kırıma uğramış kaza sonucu emniyet personeli 7 kahraman arkadaşımız şehit olmuştur.

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü, şehit olan 7 polisin ismini açıklayarak, yakınlarına başsağlığı diledi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "15.07.2020 tarihinde Havacılık Daire Başkanlığımız envanterine kayıtlı İnsanlı Keşif Uçağımızın Van'da Artos Dağı'na çarparak kırıma uğraması sonucu şehit olan 7 kahraman görev arkadaşımıza Allah'tan rahmet yakınlarına, teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.

Kazada hayatını kaybeden şehit pilot komiser Gökhun Mete Altunbaş, şehit pilot komiser yardımcısı Samet Üstüner, şehit komiser yardımcısı İrfan Aydoğan, şehit komiser yardımcısı Semih Güzelay, şehit uçak teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin, şehit polis memuru Onur Ramazan Bayram ve şehit polis memuru Burak Derya'nın fotoğraflarına yer verildi.

ŞEHİT CENAZELERİ HELİKOPTERLE TAŞINDI

Kırıma uğrayan Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı keşif uçağında şehit olan emniyet mensubu 2 pilot ve 5 personelin cenazeleri, helikopterle olay yerinden alınarak Van'daki hastaneye getirildi. Hastanede işlemlerinin tamamlanmasının ardından şehit polis memurlarının naaşları Van'da düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

MANİSA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Van'da düşen keşif uçağında şehit olan özel harekat polisi Onur Ramazan Bayram'ın (30) acı haberi, Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

Şehitlerden özel harekat polisi Onur Ramazan Bayram'ın acı haberi, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. 8 yıllık polis memuru Bayram'ın şehadet haberini, aileye, Soğuksu Mahallesi'ndeki evine giden Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, Alaşehir İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Coşkun Akçay ve Alaşehir Belediye Başkan Vekili Muammer İbişoğlu verdi. Haberi alan anne Semra Bayram ve baba Nail Bayram gözyaşlarına boğuldu. 2 kardeş ve bekar olan şehit polis Onur Ramazan Bayram'ın evi ile sokağına Türk bayrakları asıldı.

1.5 YILLIK EVLİYDİ

Şehit 7 personelden biri olan Komiser Yardımcısı Pilot Samet Üstüner'in acı haberi, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Başağaç Mahallesi'nde yaşayan Adem-Ayşe Üstüner çiftine oğullarının şehadet haberini İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Yurtseven verdi.

Üstüner çifti, 2 çocuklarından birini kaybetmenin acısını yaşarken, ailenin yaşadığı binaya Türk Bayrağı asıldı.

Şehit Üstüner'in 1.5 yıllık evli olduğu, eşi Elif Üstüner'in de Ankara'da yaşadığı belirtildi.

Şehit Pilot Samet Üstüner'in, yarın düzenlenecek törenle ilçede toprağa verileceği bildirildi.

4 AY ÖNCE EVLENMİŞ

Düşen uçakta şehit olan 7 emniyet mensubundan birinin İzmirli olduğu öğrenildi. Şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay’ın ailesine acı haber verildi.

Şehitlerden İzmir Torbalılı olan şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay’ın babaevine acı haber ulaştı. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Emre Balcı, şehidin babası Mustafa Güzelay’a acı haberi verdi. Acı haberin verilmesinin ardından şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay’ın 4 ay önce evlendiği ve eşinin Ankara’da bulunduğu öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde