Kervansaray Otellerinin sahibine silahlı saldırı şoku...

Kervansaray Otellerinin sahibine silahlı saldırı şoku...

100 milyon euro borcu olan Kervansaray Otellerinin sahiplerinden iş adamı Selim Sayılgan otomobilinin içinde silahlı saldırıya uğradı..

Kervansaray Otellerinin sahibine silahlı saldırı şoku...
16px
24px
31.10.2017 19:22
ABONE OLgoogle

İstanbul’da Kervansaray Otelleri’nin sahibine Selim Sayılgan’ın aracına bir kişi tarafından silahla ateş edildi. Olayın arkasından ilginç bir dolandırıcılık ve alacak verecek iddiası çıktı.

Olay, Kağıthane, Ayazağa'da meydana geldi. İddiaya göre, Kervansaray Otelleri Sahibi Selim Sayılgan, otomobiliyle sabah Maslak civarında hareket halindeyken yanına yaklaşan Ford Focus marka bir otomobilden ateş edildi. Olayda yaralanan olmazken, saldırgan olay yerinden kaçtı. Saldırı sonrasında İstanbul Emniyeti'ne bağlı Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Araştırmalarda, ateş eden kişinin kimliği belirlendi. Ford marka araçla kaçan saldırganın niye ateş ettiği de ortaya çıktı.

‘BORCU SEN ÖDEYECEKSİN'

İddiaya göre, Sayılgan'ın sahibi olduğu şirketler geçtiğimiz aylarda harka arzını açıkladı. Borsada işlem gören firmaya yasa gereği bağımsız iki yönetim kurulu üyesi atandı. Yeni yönetim kurulu üyesi, piyasada bazı kişileri dolandırdı. Durumdan haberdar olan Sayılgan kendisine ait şirketleride dolandırdığını iddia ettiği, yönetim kurulu üyesinin görevine son verdi. Saldırıyı düzenleyen kişi, para kaptırdığı iddia edilen kişiye ulaşamayınca, alacağını ‘Borcu sen ödeyeceksin' diyerek  Selim Sayılgan'dan istedi. Kendisinin de aynı kişi tarafından dolandırıldığını öne sürdüğü öğrenilen Sayılgan, ödeme yapmayı kabul etmedi.

İşte Selim Sayılgan'ın emniyet ifadesi:

"Bu sabah 10:05 sıralarında hastaneye girmek üzere şirketten çıktım. 34 SAY ... plakalı aracımı yardımcım O. Ş. kullanıyordu. Aracın ön yolcu koltuğunda oturuyordum. Saat 10:10 sıralarında Maslak Ayazağa Caddesi 3. Kolordu Komutanlığının olduğu noktaya geldik. Burada bulunan kırmızı ışıkta durduk. Bu sırada beyaz renk araç önümüzde durdu. Aracı sürücü koltuğunda oturan ve araçta yalnız olan kendisinde şikayetçi de olduğu Ertan T. isimli şahıs araçtan inerek benim oturmuş olduğum yolcu tarafına doğru yürümeye başladı. Bizim bulunduğumuz aracın önüne geldiği esnada belinden siyah renkli bir tabanca çıkardı. Ben, şahsın elinde silahla geldiğini görünce araç içerisinde eğildim.

JANDARMA KARAKOLUNA SIĞINDIK

Şahıs benim olduğum ön yolcu kapısının olduğu noktaya gelince kapıyı sertçe açarak kapının şahsa çarpmasını sağladım. Şahıs bunun üzerine yere düştü. Daha sonra bir el silah sesi duydum. Şahsın yerde olmasından faydalanarak aracımızla manevra yaptık ve olay yerinden kaçtık. Kaçarken 155 Polis İmdat hattını aradım. Büyükdere Caddesi Maslak Oto Sanayi Sitesinin yanında bulunan Sarıyer Jandarma Komutanlığına konuyu anlatarak onlara sığındık. Daha sonra merkezinize gelerek müracaat etmek istedim.

BENİ SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU

E.T ismli şahısla benim herhangi bir husumetim yoktur. Şahsın bana saldırma ve tehditlerde bulunma nedeni benim daha önce şirketimde bağımsız yönetim kurulu üyeliği yapan A. İ. C. ve bu şahsın yardımcısı olduğunu bildiğim E. G. isimli şahısların kendilerini dolandırdığı iddiasıdır. Bana saldıran şahısla defaten yüz yüze görüşmelerim oldum. Kendisine birçok kez, isimlerini verdiğim A. İ. C. ve E. G. ile bir alakam olmadığını, bu şahsıların beni de dolandırdığını ve bu şahıslarla davalık olduğumu bildirdim. Fakat E. T. isimli şahıs, isimlerini verdiğim şahısların kendisini dolandırdığını bu şahıslarla benim bir bağlantım olduğunu iddia ederek benden zararını karşılamamı istemektedir. Ben de kendisine olumsuz yanıt verdiğimden, beni sürekli tehdit etmekte olup en son bugün de bana silah çekerek ateş etmiştir.”

POLİS PEŞİNDE

Sayılgan'dan ödeme alamayan kişinin işadamını korkutmak için ateş ettiği iddia edilirken, kimliği belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

Tekstil ve turizm sektöründe yatırımları bulunan Kervansaray Yatırım Holding bir süredir mali sıkıntıları ile gündemde. Gruba bağlı bazı oteller icradan satışa çıkarılmıştı. Grubun 100 milyon Euro'ya yakın borcunun olduğu belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde