Seçimi kazandıran bakan
GÜNDEM / 3 saat önce
Seçimi kazandıran bakan
Bisikletten düşen başbakan hastaneye kaldırıldı
DÜNYA / 4 saat önce
Bisikletten düşen başbakan hastaneye kaldırıldı
CHP'nin yeni grup başkanı Özgür Özel
GÜNDEM / 4 saat önce
CHP'nin yeni grup başkanı Özgür Özel
Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek’e destek
GÜNDEM / 14 saat önce
Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek’e destek
HABERLER>EKONOMİ
9 Mart 2023 Perşembe - 08:17

Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımlarının artırıldığını açıkladı. İstanbul'da bin 500 lira olan kentsel dönüşüm kira yardımı 3 bin 500 liraya, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin liraya çıkarıldı.

Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaptığı açıklamada; "Kentsel dönüşümde, kira yardımı, kamulaştırma yardımı, vatandaşımıza süreci yürütebilmesi adına finans desteği, faiz desteği gibi bir çok destek veriyoruz. Kira yardımlarını arttıracağız. Şu an Bakanlığımız bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla İstanbul'da bin 500 lira olan kira yardımını 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Anadolu'da büyük illerimiz Ankara'mız, Bursa'mız, Antalya'mız ve İzmir'imizde 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer Büyükşehirlerimizde 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız" diye konuştu.

#reklam#

"653 bin konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde başlatılan konut yapım süreci ve son gelişmeleri CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında anlattı. Bakan Kurum, "Ayakta kalan binaların yüzde 20'si yıkılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız 'Güçlendirme işini yapmayalım, orta hasarlı binaları da aynı ağır hasar gibi güçlendirme yapmadan yeni bina yapıp vatandaşımıza teslim edelim' dedi. Orta hasarlıları da ağır hasarlı statüye koyduk. 653 bin bağımsız yapı yapıp vatandaşa teslim edeceğiz. Bunun için de 1 yıla ihtiyaç var. Daha önce de teslim edeceğimiz konutlar olacak" diye konuştu.

"Hiçbir TOKİ konutu yıkılmadı"

TOKİ konutlarının sağlamlığına işaret eden Kurum, "11 ilimizde 143 bin TOKİ konutumuz vardı. 1 tane vatandaşımızın burnu kanamadı. TOKİ yetkin bir kuruluşumuz. Ben de eski bir TOKİ çalışanıyım. Biz sahayı iyi biliyoruz. Bir inşaat nasıl yapılır, nasıl yapılmalı. En doğru zemine, en doğru teknik ile yapıyoruz. Temel sisteminizi ve tekniğinizi doğru seçmeniz gerekiyor. Perdelemenin yoğun olduğu bir sistem ile inşaları gerçekleştiriyoruz. Bu binaların hepsi yapılırken sıvılaşma riski var mı yok mu? Hepsine bakıyoruz" ifadelerine yer verdi.

AYRICALIKLI ÜYELİK
Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR


Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM

BENZER HABERLER

Ramazan kolisinde fiyatlar yüzde 131 arttı!
Deprem korkuttu: Milyonluk yalı sahipleri de ayrılıyor
Coşkun Et'in kurucusu Kemal Coşkun hayatını kaybetti
Su havzaları imara açılarak betonlaştı!
Deprem ayarı: Şirketlere 'deprem' vergisi geliyor
Yeşilay'da Genel Müdürlük eşten kocaya geçmiş!
'Geleceğin Cevherleri'ne madencilerden istihdam desteği
Özel sektör de doğalgaz ithal edebilecek
Milyarlık deprem ihalesi tanıdık isme gitti!
12 Eylül dönemi İçişleri Bakanı Selahattin Çetiner hayatını kaybetti
GÜNDEM / 16 dk. önce
12 Eylül dönemi İçişleri Bakanı Selahattin Çetiner hayatını kaybetti
Millet İttifakı Neden Kaybetti, Cumhur İttifakı Neden Kazandı? Dr. Emrah Gülsunar Patronlar Dünyası’na anlattı
GÜNDEM / 24 dk. önce
Millet İttifakı Neden Kaybetti, Cumhur İttifakı Neden Kazandı? Dr. Emrah Gülsunar Patronlar Dünyası’na anlattı
Eski Fenerbahçeli futbolcu hayatını kaybetti
SPOR / 23 dk. önce
Eski Fenerbahçeli futbolcu hayatını kaybetti
Mayıs'ta 159 milyon dolarlık halı ihracatı yapıldı
EKONOMİ / 1 saat önce
Mayıs'ta 159 milyon dolarlık halı ihracatı yapıldı
Advertisement
Mehmet Şimşek görevi devraldı
EKONOMİ / 2 saat önce
Mehmet Şimşek görevi devraldı
24 yaşındaki Kellogg, borsadan 2 yılda 8 milyon dolar kazandı
DÜNYA / 2 saat önce
24 yaşındaki Kellogg, borsadan 2 yılda 8 milyon dolar kazandı
İki sahada kamulaştırma kararı
EKONOMİ / 2 saat önce
İki sahada kamulaştırma kararı
Tüpraş, Water Europe'a üye olan ilk Türk sanayi şirketi oldu
PATRONLAR / 2 saat önce
Tüpraş, Water Europe'a üye olan ilk Türk sanayi şirketi oldu
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Ana Sayfa Patronlar Ekonomi Finans Gündem Dünya Spor Medya Tekstil İşte Başaranlar Aktüel
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva
X

AYRICALIKLI ÜYELİK

Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol