Kentsel dönüşümde firmalara verilen destek arttı!

Kentsel dönüşümde firmalara verilen destek arttı!

Eylül ayında yeni bir konut kampanyası başlatacaklarını bildiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde kira desteğini 1150 liradan 1500 liraya çıkarıyoruz" dedi.

Kentsel dönüşümde firmalara verilen destek arttı!
16px
24px
17.08.2022 13:32
ABONE OLgoogle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut kampanyası ve kira desteğine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Kurum, “Eylül ayında yeni bir konut kampanyası başlatacağız. Bu kampanya ile konut ve kira bedellerinin daha da düşeceğine inanıyoruz” dedi.

Kurum, kentsel dönüşümde verilen kira desteğinin ise 1500 liraya çıkarıldığını belirtti.

FİRMALARA VERİLEN DESTEK DE ARTTI

Firmalara verilen 400 bin liralık desteğin de 600 bin liraya yükseltildiğini bildiren Kurum, belediyelere de yüzde 50’ye kadar faiz desteği verileceğini vurguladı.

Kurum, Esenler’de basın kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi.

19 Ağustos’ta Esenler’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla sahiplerine teslim edilecek 2 bin 30 konut hakkında bilgi veren Kurum, Erdoğan’ın açıklayacağı yeni konut kampanyasının eylülde başlayacağını açıkladı.

Kurum, kampanyaya Emlak Konut koordinesinde tüm sektör temsilcilerinin katılacağını ifade etti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde