‘Kent tarımı’ hızlandırılacak

‘Kent tarımı’ hızlandırılacak

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi kent tarımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaları hızlandırma kararı aldı.

‘Kent tarımı’ hızlandırılacak
16px
24px
07.10.2022 09:01
ABONE OLgoogle

Geçen ay AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na sunumu yapılan "Kent Tarımı Modeli"yle üretim ve tüketim merkezlerinin yakınlaştırılması, şehirde yaşayanların taze ve ucuz sebzeye erişiminin sağlanması, lojistik maliyetlerinin düşürülmesi, zayiatın azaltılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.

Komite ayrıca, et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılmasını sağlamak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlamasını kararlaştırdı.

Toplantıda, çig süt ve kırmızı et basta olmak üzere gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmelerin analiz edildiği bildirildi. Yine toplantıda, üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın nedenlerini araştırmak için daha önce kurulan alt komitenin çalışma kapsamı genişletildi. Alt Komite arz ve talep durumunu, fire oranını, lojistik süreci ve fiyat gelişmelerini de dikkate alarak tarladan sofraya kadar tüm aşamaları araştıracak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde