Kemal Kılıçdaroğlu'nu 9 saatte 7,5 milyon kişi izledi

Kemal Kılıçdaroğlu'nu 9 saatte 7,5 milyon kişi izledi

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Babala TV Mevzular Açık Mikrofon programı rekor ilgi gördü. Kılıçdaroğlu, 9 saatte 7,5 milyon kişi izlediği programda yaptığı açıklamada, "CHP’yi yönetmek Türkiye’yi yönetmekten zordur" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu 9 saatte 7,5 milyon kişi izledi
16px
24px
25.05.2023 06:35
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna sayılı günler kaldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, BaBaLa TV’de Oğuzhan Uğur’un moderatörlüğünü üstlendiği “Mevzular Açık Mikrofon” programının 15. bölümüne konuk oldu. 

Kılıçdaroğlu 9 saatte 7,5 milyon kişi izlediği programda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

CHP içerisinde bir kesim beni aday gösterdi. Dolayısıyla ben kazanamayayım, Genel Başkanlıktan ayrılayım’ diye. Böyle bir şey yok. Bunu büyük bir samimiyetle söylüyorum. Nedeni de şu, CHP bildiğiniz gibi bir parti değil. CHP’yi yönetmek, Türkiye’yi yönetmekten daha zordur. CHP’de herkes düşüncelerini çok özgürce ifade eder. Biz CHP’de sen şöyle konuş, sen şöyle konuş, sen şöyle dur diyemeyiz. Bizim MYK toplantısında kalkarlar Genel Başkan da dahil olmak üzere pek çok konuda eleştiriler yaparlar. Parti, kimliği oturmuş dünyanın en köklü en eski partilerinden birisi. Düşünceler rahatlıkla ifade edilir. Bana yönelik bir eleştiri gelirse süre de tanımam. Sonuna kadar anlatır. Bizim dünyaya bakışımız böyle. Dolayısıyla CHP’ye yönelik; kendi içinde bir komplo falan, bunlara inanmayın. Yani birileri düşünebilir ama böyle bir şey yok. Çünkü, bizden birisi kalkar, kurultay yapar gelir genel başkanlığa aday olur.

"GENEL BAŞKANLIK AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMEZDİ"

Ben siyasete davet üzerine geldim. Parlamento’da görev yaptım. İlk geldiğimde Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nda görevliydim. Sonra Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi oldum. Sonra beni Grup Başkanvekili yap dediler. Kabul etmedim Grup Başkanvekilliğini. Zorla Grup Başkanvekili olacaksın dediler. E peki olur dedim… Genel Başkanlık aklımın ucundan bile geçmezdi. Gazeteler, televizyonlar… Sen nasıl olmazsın? Sonra parti örgütleri geldi. Sen genel başkan ol dediler. E sonra Genel Başkan olduk. Olay budur. Dediğim gibi bu parti, diğer partilere benzemez. CHP, köklü gelenekleri olan, eleştiriye saygı duyan… Böyle bir partidir. Her alanda otururuz, tartışırız.

patronlardunyasi.com
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde