Kemal Kılıçdaroğlu: Saray'a soruyorum, kim bu Talip Öztürk?

Kemal Kılıçdaroğlu: Saray'a soruyorum, kim bu Talip Öztürk?

Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü Meclis toplantısında Talip Öztürk ismini gündeme getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Saray'a soruyorum, kim bu Talip Öztürk?
16px
24px
26.11.2019 11:49
ABONE OLgoogle

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. "Tank Palet Fabrikası olayını unuttuğumu sanmayın" diyen Kılıçdaroğlu, "Saray'a soruyorum, kim bu Talip Öztürk, Talip Öztürk kimdir? Sen onu niçin önerdin?" diye sordu

Kılıçdaroğlu, "Malum bizlere kumpas kuruyorlar. İsterseniz Çin Seddi'ni getirin, yıkıp geçeceğiz" diye konuştu. Açıklamasında Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Memleketin dünya kadar derdi var. Sen bu sorunları çözeceğine CHP ile uğraşıyorsun" dedi.

"Tank Palet Fabrikası olayını unuttuğumu sanmayın" diyen Kılıçdaroğlu, "Tank Palet'te götürdü BMC'ye verdi. Dini imanı para olanlar topluma hizmet edemezler. Saray'a soruyorum, kim bu Talip Öztürk, Talip Öztürk kimdir? Sen onu niçin önerdin?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"HİÇ MERAKLANMA ERDOĞAN, SEÇİMİ KAYBEDECEKSİN"

>> EYT'liler aramızda. Erdoğan diyor ki 'Seçimi kaybetsek de ben bu işte yokum. İskandinav ülkeleri bu yüzden battı.' Hiç meraklanma sevgili Erdoğan, gözlerinden öpüyorum, seçimi zaten kaybedeceksin. Kaybetmekten söz etmesi de başlı başına olay. Düne kadar bu lafı ağzına almazdı. O da görüyor ki gidecek. Bugünü bir kenara yazın ve her yerde anlatın, Kılıçdaroğlu EYT’lilerin sorunlarını çözeceğini söyledi deyin.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ASLA KABUL ETMİYORUZ"

>> Kadına yönelik şiddeti asla ve asla kabul etmiyoruz. Topluma sınıf atlatan kişi kadındır. İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre 2019 yılında 299, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre 380 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti.

>> Erdoğan’a soruyorum; 25 Kasım’da kadınlar plastik mermi ve biber gazı ile dağıtılıyor, yakışıyor mu ya? Ne yaptı o kadınlar? Ellerinde plastik mermi, bomba mı vardı? Sadece şiddeti protesto eden pankartlar vardı. Türkiye'yi kötüleyen en büyük insan sensin. Bunu bütün dünya gördükten sonra kime ne anlatacaksın.

"ÖĞRETMENLERİN MAAŞI YAŞANAN ENFLASYONLA ERİYOR"

>> Öğretmenlik mesleği dünyanın her yerinde diğer mesleklere göre farklı bir yerdedir. Çünkü öğretmen kişileri eğitir, onlara dünyayı öğretir. Öğretmen bir toplumun ufkunu açan tek aktördür. Öğretmenlere her zaman saygı duymak zorundayız. Öğretmenlerle ilgili çok güzel laflar ediyoruz. Ama Türkiye'de öğretmenlerin durumu nedir? Bakalım. Biz neden öğretmenleri sorunları ile boğuşan bir kitle halinde bir yerde tutuyoruz? Eğitim sistemini bozduğunuz andan itibaren o toplum geriye gider.

>> Önce aylıklarından başlayalım, bir öğretmen bütün enerjisini çocuğa veriyorsa mükemmeldir. Bunun için öğretmeni yaşadığı sorunlardan arındırmamız gerekiyor. Bu yüzden öğretmen 'borcum, taksidim' diye düşünmemelidir.

>> Bizde öğretmenler, Avrupa'da öğretmenlerin aldığı maaşın yüzde 30'lara varan oranda daha az maaş alıyor. Öğretmenlerin maaşı yaşanan enflasyonla da eriyor. Sadece geçim açısından değil, eşit işe eşit ücret diye evrensel bir kural vardır. Eşit iş yapılıyorsa onu farklı klasmanların içine sokmamamız gerekiyor.

>> Bugün bakıyoruz bir kadrolu öğretmenler var, bir de sözleşmeli öğretmenler var. İş güvenceleri yok, daha zor koşullarda çalışıyor daha düşük ücret alıyorlar. Bir de ücretli öğretmenler var. Bunlar en garibanları. Saray iktidarının ülkeyi getirdiği nokta bu. Bu öğretmenlerden hangisi ben ay başını rahat getiriyorum diyebilir? Bir de ataması yapılmayan öğretmenler var, sayıları her geçen yıl artıyor. Rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan öğretmenler de var. Enflasyonla birlikte bu öğretmenlere verilen ücrette indirim yapıldı. Bir de KHK'lı öğretmenler var.

"11 MADDE HALİNDE SİZE TAKDİM EDECEĞİM"

11 madde halinde size takdim edeceğim. Öğretmenleri 657 sayılı kanundan çıkaracağız. Öğretmenler için meslek kanunu çıkaracağız. Birincisi bu.

İkincisi, seçimler öncesinde de sırasında da öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğimizi savunmuştum. Öğretmenler kardeşlerim 3600 ek göstergeyi verecek olanlar da biziz.

Üç; her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere birer aylık ikramiye vereceğiz. Öğretmene verilen para en helal paradır.

Dört, sözleşmeli öğretmen ücretli kadrolu bunları bitiriyoruz. Öğretmen öğretmendir.

Beş, okullarda öğretmen açığı var. 3 alanda devlet açığı kabul etmez. 1 eğitim 2 güvenlik 3 sağlık. 3 alan efendim kadromuz boş kadroyu dolduramıyoruz diyemiyorsunuz çağdaş ülkelerde. Bunu yapacağız.

Altı, taşımalı eğitime son vereceğiz.

Yedi, öğretmenlere insan onuruna yakışır aylık vermek zorundayız. En düşük aylık yoksulluk sınırı olacak.

Sekizinci kuralımız KHK ile atılan öğretmenler beraat edenleri işbaşı yapacağız.

Dokuzuncu kuralımız vatandaşın ödediği verginin eğitime harcanması gereken parası devlet okullarına harcanır. Özel okullara verirseniz olmaz. MEB'e ayrılan paranın tamamı devlet okullarına harcanacak.

Onuncusu ikili eğitim birleştirilmiş eğitim uygulamasına son vereceğiz.

On birinci kuralımız okul aile birliklerine yasal statü kazandıracağız. Bu da bizim vaadimizdir. Bu kadar ayrıntılı vaat listesini Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde öğretmenlerin önüne CHP'den başka hiçbir siyasi parti koymamıştır. Sorunlardan korkmayacağız.

"AYAĞI KİRLENMESİN DİYE GALOŞ ÇİZME GİYİYOR"

>> Toplumun her kesiminin sorunu var. Bunların birisi çiftçiler. Kendi toprağına o kadar yabancılaşmış ki toprağa basarken galoş çizme giyiyor ayağı kirlenmesin diye.

"İŞSİZLİĞİN SORUMLUSU DA İŞSİZLER OLDU!"

>> İşsizlik ciddi bir sorun. İzmir'de genç bir kadın geldi. Çocuk gibi ağladı, 'açım' dedi, 'ne olursunuz iş' dedi. Böyle bir tabloyu acaba saraydakiler biliyor mu? İşsiz bir insanın ruh yapısını acaba biliyorlar mı? İşsiz bir anne babanın evladın aynı evde nasıl bir dram yaşadığını acaba biliyorlar mı? İşsizliğin sorumlusu da işsizler oldu. Akıl alacak iş değil. Her işsiz kardeşime sesleniyorum, onların anne babalarına sesleniyorum; eğer bu sarayda oturanlara oy verirsen iki elim iki yakanda olacak. Ben senin çocuğunun hakkını, hukukunu koruyorum, sonra onlara oy vereceksin, sonra bana iş. Orada işsizlik diye bir şey yok. Hepsinin cebi dolar dolu.''

''YÜZDE 22,58 ZAMMI ASGARİ ÜCRET İÇİN DE UYGULAYACAKSIN''

>> Aralık geliyor asgari ücret belirlenecek. Ücret emeğin karşılığıdır. Yüzde 22,58 her şeye zam yapacaksın devlet olarak, o zaman aynı oranı artı refah payını asgari ücret için de uygulayacaksın.

>> İş istemeye gidiyorsunuz kolunuzu kırıyorlar. Niçin iş istiyor? 'Kardeşim kemoterapi tedavisi görüyor' diyor. Böyle bir olay CHP'li belediyede olsaydı bütün havuz medyası günün 24 saatinde bunu verirlerdi. Şimdi vermiyorlar. Televizyon kanalları CHP'yi tartıştılar. Tartıştın da ne oldu? CHP kapı gibi duruyor burada. 1000 liranın altında aylık alanlar emekli dul yetimler SGK'nın internet sitesinden 2019 Eylül 1000 liranın altında alanlar 847 bin 643 lira. Bizim rakamımız değil bunlar.''

"1 SANİYEDE 3 BİN 362 LİRA FAİZ ÖDENDİ"

>> Bir paralel devlet kuruldu. Rakamlar vereceğim, bu rakamları sadece AK Parti'ye oy veren sevgili vatandaşlarım için açıklayacağım. Erdoğan hükümeti ne kadar faiz ödedi? 2019'un 10 ayında ne kadar faiz ödendi? 1 saniyede 3 bin 362 lira. Dolar bazında 596 dolar. 1 dakikada 201 bin 735 lira faiz ödeniyor. Dolar bazında 35 bin 768 dolar faiz ödeniyor 60 saniyede. 1 saatte ödenen faiz 12 milyon 104 bin 100 lira. Dolar bazında 2 milyon 146 bin 124 dolar faiz ödeniyor. 1 günde 290 milyon 499 bin 365 lira. Dolar bazında 51 milyon 506 bin 979 dolar. Ayda 8 milyar 714 milyon 980 bin 800 lira. Dolar bazında 1 milyar 545 milyon 209 bin 370 dolar faiz ödeniyor. Borçlanma Genel Müdürlüğü niçin kuruldu? Memleketi bu hale kim getirdi?''

"SARAY'A SORUYORUM, TALİP ÖZTÜRK KİMDİR?"

>> Tank Palet Fabrikası olayını unuttuğumu sanmayın. Kendi silah fabrikasını yabancı orduya peşkeş çekenlere dünyanın her tarafında vatan haini denir. Cesaret edip dava bile açamıyor. Man Adası'nı da ben kazandım, ne diyeceksin? Senin açtığın bütün davaları kazanacağım. Man Adası'nı kazanacağım da. Tank Palet'te götürdü BMC'ye verdi. Dini imanı para olanlar topluma hizmet edemezler. Saray'a soruyorum, kim bu Talip Öztürk, Talip Öztürk kimdir? Sen onu niçin önerdin? Bu işe monte ediliyor.''

TALİP ÖZTÜRK KİMDİR?

Talip Öztürk, Türkiye Yatış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı, atçı, yetiştirici ve işadamı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC'nin ortaklarından, ayrıca Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün kardeşi olan Rizeli iş adamı Talip Öztürk'ü geçen sene tedavi gördüğü Şişli Memorial Hastanesi'nde ziyaret etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde