Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı: Cinsiyetçi saldırılara uğruyorum

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı: Cinsiyetçi saldırılara uğruyorum

Süper Lig'in ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı "İlk kadın başkansın, kimse alışkın değil. Tepki de görüyorsun. Hiçbir erkek başkan kel ya da kilolu diye kimse bir şey söylemez. Benim kilom bile millete dert oluyor" dedi.

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı: Cinsiyetçi saldırılara uğruyorum
16px
24px
03.02.2022 12:03
ABONE OLgoogle

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı kadın başkan olarak cinsiyetçi saldırılara uğradığını söyledi.

Berna Gözbaşı, "Ben çok yerde başkanım. STK’larda da başkanım. Benim Allah herhalde kaderime birçok konuda ilk olmamı yazdı. Kayseri gibi muhafazakâr bir şehirde sanayide kendi kendine var olabilmeyi gösterdim" dedi. Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, hangi ülkeye yatırım yapacak?

Fanatik'in haberine göre Berna Gözbaşı şunları söyledi:

"Kayseri Sanayi Odası’nın ilk kadın meclis üyesiyim. Tarihe geçme şeylerim çoktur. Başkanlığı seviyor muyum? Başkanlığı seviyorum.

Başkanlığın konforunu yaşama keyfim hiç olmadı. Arkama yaslanıp hiç maç izlemedim. İlk kadın başkansın, kimse alışkın değil. Tepki de görüyorsun.

Çok fazla cinsiyetçi saldırılara uğruyorum. Hiçbir erkek başkan kel ya da kilolu diye kimse bir şey söylemez. Benim kilom bile millete dert oluyor.

Uğraşmıyorum, alışacaklar diyorum ama tarihe bir şekilde geçtim ve bunu da iyi bir yerde sonlandırmak istiyorum.

Bütün kadınlar benden bir şey bekliyor. Ben bunu başaramazsam Türkiye’deki kadınların yüzde 50’si bir şey kaybedecekmiş gibi olacak.” Süper Ligin ilk kadın başkanı olmanın faturası 170 Milyon TL

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde