Kayserili Bayraktar'dan ünlü restoran zinciri Kaşıbeyaz'a haciz

Kayserili Bayraktar'dan ünlü restoran zinciri Kaşıbeyaz'a haciz

Hüseyin Bayraktar Türk kebap kültürünün önde gelen firmalarından olan Kaşıbeyaz'a haciz yaptı.

Kayserili Bayraktar'dan ünlü restoran zinciri Kaşıbeyaz'a haciz
16px
24px
13.12.2021 11:58
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz yıl konkordatodan çıkan Kaşıbeyaz'a Kayserili Bayraktar tarafından haciz işlemi yapıldı. 

2018 yılının eylül ayında maddi sıkıntılar sebebiyle Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne müracaat eden Kaşıbeyaz, geçen yıl mahkeme kararı ile  konkordatodan çıkarak borçlarını ödemeye başlamıştı.

Patronlardunyasi.com'dan Cihan Orhan'ın özel haberine göre Kayserili Hüseyin Bayraktar, 6 Milyon 750 Bin TL'lik alcağı için Kaşıbeyaz'ın Akvaryum'daki şubesine gelerek haciz işlemi yapmak istedi. Geçen hafta kamyonla Akvaryum'daki Kaşıbeyaz'ın restoranına gelen haciz memurları müşteriler içerdeyken hesaplara el koymuş, masa ve sandalyeleri toplamaya başlamış.

Kaşıbeyaz Lezzet Grubu kurucusu Ahmet Kaşıbeyaz,  Patronlardunyasi.com'a yaptığı açıklamada "Ben 35 yıldır Hüseyin Bayraktar'ı baba gibi bilirdim. Eşine ana derdim. Pandemide 1.5 yıl hiç iş yapmadık. Geçen yıl konkordatodan çıktık. Borçlarımız ödemeye başladık. Kendisine de 6 milyon 750 Bin TL borcumuz vardı. Geçen hafta 500 Bin verecektim. Ertesi günde 1 milyon ödeyecektim. Kabul etmedi. Akvaryum'daki şubemize kamyon getirdi. Ne varsa toplamaya başladı. Durumu öğrenen ve beni seven bir iş insanı devreye girdi. Borcu kapattı. Haczi durdurdu" dedi.

Bayraktar'ın yaptığına anlam veremediğini belirten Kaşıbeyaz, "Ben iş hayatım boyunca böyle bir şey görmedim. Benim bedduam onlara yeter. Ortaklarımın evine haciz, kapılarına kamyon gönderdi. Böyle bir şey olur mu?" diye konuştu.

Allahtan tek bir dileği olduğunu dile getiren Kaşıbeyaz, "Allah bütün borçlarımı kapatmadan canımı almasın. Borçları tek tek kapatıyorum" şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde