Kaynağı belirsiz para girişi 9 milyarı aştı

Kaynağı belirsiz para girişi 9 milyarı aştı

T.C. Merkez Bankası Ağustos ayına ilişkin ödemeler dengesi raporunu açıkladı.

Kaynağı belirsiz para girişi 9 milyarı aştı
16px
24px
16.10.2014 05:48
ABONE OLgoogle
T.C. Merkez Bankası Ağustos ayına ilişkin ödemeler dengesi raporunu açıkladı. Ağustos’ta Türkiye’nin cari açığı 2.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Açık 3.8 milyar dolarlık net para girişiyle finanse edildi. Ağustos’ta hisse senedi ve borç senetlerinde 1.8 milyar dolarlık çıkış gerçekleşti.

Yurtdışı yerleşiklerin yurtiçinde yaptıkları net yatırımlar, bir önceki yılın Ocak-Ağustos dönemine göre 773 milyon dolar artarak 8 milyar 639 milyon dolara yükseldi.

Devlet iç borçlanma senetleriyle ilgili olarak yurtdışı yerleşikler, Ağustos’taki 1 milyar 532 milyon dolar tutarında net satımla birlikte yılın 8 ayında 343 milyon dolar tutarında net satım gerçekleşti.

Ocak-Ağustos döneminde Türkiye 29.5 milyar dolarlık cari açık verdi. Bu açığın 23.8 milyar doları dışarıdan gelen net finansmanla sağlandı. Kalan miktar ise yılın ilk 8 ayında nereden geldiği belli olmayan ve net hata noksan kaleminde izlenen 9.1 milyar dolarlık para girişiyle karşılandı. Öte yandan 3.3 milyar dolar ise rezervlere eklendi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde