Katarlı şirketle Türk şirketi arasında doğalgaz işbirliği!

Katarlı şirketle Türk şirketi arasında doğalgaz işbirliği!

Katarlı Nakilat ve Karadeniz Holding'e bağlı Karpowership şirketleri, sıvılaştırılmış doğalgaz ve yüzen depolama ve gazlaştırma üniteleri yatırımları için işbirliği yapacak.

Katarlı şirketle Türk şirketi arasında doğalgaz işbirliği!
16px
24px
25.10.2021 14:36
ABONE OLgoogle

Katar devletine ait Nakilat ve Karadeniz Holding’e bağlı Karpowership sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alanında iş birliği yapmak üzere bir stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Şirketlerden yapılan açıklamaya göre iki şirket yüzen depolama-gazlaştırma üniteleri yatırımları yapmak ve işletmek üzerine bir stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Açıklamaya göre anlaşma ile 2023 yılına kadar ilk yüzen depolama-gazlaştırma ünitesini devreye alınması planlanıyor.

ŞİRKETLERDEN AÇIKLAMA

Nakilat CEO’su Abdullah Al-Sulaiti, “Bu anlaşma, Nakilat’ın lojistik-enerji portföyünü genişletmeye ve çeşitlendirmeye yönelik uzun vadeli büyüme planına uyum sağlarken, enerji taşımacılık sektöründeki küresel lider konumumuzu güçlendiriyor” dedi.

Karpowership CEO’su Orhan Remzi Karadeniz ise açıklamasında girişimin şirket kabiliyetlerini güçlendireceğini söyledi.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde