Karadeniz Holding, Lübnan'ın fişini çekiyor!

Karadeniz Holding, Lübnan'ın fişini çekiyor!

Lübnan Maliye Bakanlığı, ülkeye sekiz yıldır elektrik sağlayan Karadeniz Holding'in yüzer elektrik santrali gemilerini elektrik üretimini durdurma kararı aldığını açıkladı. 'Usulsüz ödeme' suçlamasıyla Lübnan'da, holdingin iki yüzer santraline el konması kararı çıkmıştı.

Karadeniz Holding, Lübnan'ın fişini çekiyor!
16px
24px
11.05.2021 21:13
ABONE OLgoogle

Lübnan Maliye Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada Karadeniz Holding’in elektrik üretimini durduracağını bildirdiğini belirtti.

Lübnan basınında geçen hafta yer alan habere göre maliye savcısı geçen hafta verdiği bir kararla şirketin usulsüz ödemelerde bulunduğuna hükmederek, hükümete 25 milyon dolar ceza ödemesi ve Karadeniz Holding’e ait iki yüzer santrale el konulması kararını almıştı.  Türk şirketin gemilerine Lübnan'dan çıkış yasağı!

Karadeniz Holding ise savcının gemilere el koyma kararı varken ülkede faaliyet göstermesinin mümkün olmadığını ve borçların bir geri ödeme planına bağlanması halinde elektrik vermeye devam edeceğini belirtti.

LÜBNAN’IN ELEKTRİK TÜKETİMİN YÜZDE 20’SİNİ SAĞLIYOR 

Toplam 404 megawatt üretim kapasitesi olan iki yüzer santral, Lübnan’da tüketilen elektriğin yüzde 20’sini sağlıyor. Üretim tesisleri ve altyapısı tüketimi karşılamaya yetersiz olan Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta günde üç saat, diğer kentlerinde daha uzun süreyle elektrikler kesiliyor.

Karadeniz Holding’in yüzer santral faaliyetlerini yürüten Karpowership biriminin sözcüsü, gemilere el konulması tehdidi altında Lübnan’da faaliyet göstermelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Lübnan’a elektrik göndermeyi kesmek istemediklerini belirten yetkili, savcının kararı geri çekmesi ve Lübnan’ın 18 aydır geciktirdiği borçlarını bir ödeme planına bağlaması halinde ülkeye elektrik vermeye devam edebileceğini belirtti.

Yüzer santral filosunu, uluslararası markası Karpowership altında yöneten Türk şirket Karadeniz Holding, Endonezya, Gana, Mozambik, Gambiya, Sierra Leone, Guinea, Guinea Bissau, Senegal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde