Karadağ'a kaçarken yakalanan Rönesans rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı

Karadağ'a kaçarken yakalanan Rönesans rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı

Hatay’daki en lüks yapılardan biri olarak bilinen ve depremde çöken Rönesans Rezidans'ı inşa eden Antis Yapı'nın sahibi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Coşkun, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Karadağ'a kaçmak isterken dün yakalanmıştı.

Karadağ'a kaçarken yakalanan Rönesans rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı
16px
24px
12.02.2023 01:58
ABONE OLgoogle

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremleri sonrasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 kentte yıkıma neden olan deprem sonucu Hatay’da bulunan 250 dairelik bir rezidans da yerle bir oldu.

Yapının 2012 yılında Antis Yapı tarafından İnönü Bulvarı üzerinde inşa edildiği bildirildi.

12 katlı Rönesans Rezidans adlı projenin deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde ‘radye temel’ üzerinde yapıldığı belirtilmişti.

44 metrekareden 174 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde daireleri inşa eden şirketin şimdiye kadar binden fazla konutu inşa ettiği öğrenildi.

ÇIKARILDIĞI HAKİMLİKÇE TUTUKLANDI

Karadağ'a kaçmak üzereyken gözaltına alınan ve üzerinde bir miktar para ele geçirilen şüpheli Mehmet Yaşar Coşkun, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Şüpheli Coşkun'un 8 Şubat'ta Antalya'dan İstanbul'a geldiği, dün de 19.50 uçağıyla Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya kaçmayı planladığı öğrenildi.

Mehmet Yaşar Coşkun, bugün çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

HATAYSPORLU FUTBOLCULAR DA ORADAYDI

Öte yandan Hataysporlu futbolcu Kerim Alıcı, sportif direktör Taner Savut ve takım arkadaşı Christian Atsu'nun Rönesans Rezidans enkazında olduğu belirtiliyor.

"BİZİM BİNAMIZ SADECE YAN YATMIŞTIR"

Tutuklanan müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun hakimlik sorgusunda “ Usule ve fenne uygun olarak yapılmayan binalar depremden sonra tuzla buz olmuştur, çökmüştür. Bizim binamız sadece yan yatmıştır." dedi.

"TUTUKSUZ YARGILANMAK İSTİYORUM"

Coşkun "Herhangi bir çökme olmamıştır. Bu kadar büyük bir depreme ve yan yatmasına rağmen bina dağılmamış ve ana iskeleti sağlam kalmıştır. Bu da binanın sağlam yapıldığını göstermektedir. Bu aşamada tutuksuz yargılanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde