Kapalı Maraş' 46 yıl sonra yarın açılıyor! Çalışmalar başladı

Kapalı Maraş' 46 yıl sonra yarın açılıyor! Çalışmalar başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC),46 yıl sonra yarın açılacak 'hayalet şehir' Kapalı Maraş'ın sahil ve kıyı bölümünde temizlik çalışması başlatıldı. İş makineleriyle caddelerde temizlik çalışmaları yapıldı

Kapalı Maraş' 46 yıl sonra yarın açılıyor! Çalışmalar başladı
16px
24px
07.10.2020 08:21
ABONE OLgoogle

KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın, "hayalet şehir" Kapalı Maraş'ın sahil ve kıyı bölümünün perşembe günü halka açılacağını açılamasının ardından iş makineleriyle alana giriş yapıldı.

Bölgede temizlik çalışmalarına başlayan ekipleri ve iş makinelerini DHA görüntüledi. İş makineleriyle 1974'ten sonra atıl durumda kalan caddelerde temizlik yapıldı.

YARIN AÇILIYOR

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 1974'ten bu yana kapalı olan kıyı beldesi Maraş'ın sahillerinden yarın yeniden açılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye'nin Maraş konusunda KKTC'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Hiçbir özel mülk bulunmaması sebebiyle bir mağduriyete yol açılmayacağı için karşı tarafın itirazları şimdiden boşa çıkmıştır. Maraş'ın bütünüyle kullanıma açılmasını temenni ediyoruz. Bu konuda KKTC makamlarına her türlü desteği vermeye hazırız. KKTC büyüdükçe, zenginleştikçe, güçlendikçe kendisine uygulanan ambargo zincirleri de birer birer kırılmaya başlayacaktır" dedi.

AKINCI'DAN TEPKİ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı karara tepki gösterdi. Açıklamayı Kıbrıs Türk demokrasisi için bir yüz karası olarak değerlendiren Akıncı, "Sırf adaylardan birine avantaj sağlamak amacıyla Ankara’da ve Kıbrıs’ta yapılan bu düzenlemeler seçimlerimize yapılan müdahalenin bir başka boyutunu oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

Habertürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde