Kaos olmasın diye istifa etmiyormuş

Kaos olmasın diye istifa etmiyormuş

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sunum yapan Türk Kızılayı Derneği Genel Başkanı Kerem Kınık, vekillerin “Neden istifa etmiyorsunuz?” sorusuna “İstifam halinde Kızılay’ın idari anlamındaki işlemler durur, kaotik bir duruma dönüşür” karşılığını verdi.

Kaos olmasın diye istifa etmiyormuş
16px
24px
28.03.2023 08:07
ABONE OLgoogle

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıda sunum yapan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır olamaz. Çadır satışından benim de AHBAP Derneği Başkanı’nın da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP’a göndermeyin derdim” ifadelerini kullandı.

Kınık, istifa edip etmeyeceği konusunda ise “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay’ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur” dedi.

"ÇADIR SATIŞINDAN BENİM HABERİM YOKTU"

AHBAP derneğine yapılan çadır satışına ilişkin haberinin olmadığını iddia eden Kınık, şunları söyledi:

“Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır olamaz. Çadır satışından benim de AHBAP Derneği Başkanı’nın da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP’a göndermeyin derdim. Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğimizle o çadırları bölgeye götürürdük.”

Söz konusu 2 bin 50 çadırın Uluslararası Göç Kurumu için üretildiğini söyleyen Kerem Kınık, “Onlara gidecekti ama deprem olunca AHBAP isteyince iktisadi kuruluş satışını yapmış, bana sorsalar bunu yapmazdım” diye konuştu.

"NEFRET OBJESİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜK"

Kınık, “Kamuoyunda Kızılay kendi deposunda olan çadırı götürüp vatandaşa sattığı şeklinde lanse edildiği için kamuoyunda itiraz oluşmuştur, çarpıtılmıştır. Vatandaşın bağışı ile yapılan çadır yoktur nefret objesine dönüştürüldük” dedi.

Deprem bölgesine gönderdikleri çadırlara ilişkin bilgi veren Kerem Kınık, şöyle devam etti:

"Kendi bünyemizdeki yaklaşık 50 bin stoğumuzdaki çadır ile beraber 93 bin 551 çadır, hareket paydaşlarımızla bölgeye seferber ettik. 6 Şubat'tan bu yana fabrikalarımız sadece AFAD için çadır üretmekte ve 36 bin 720 adet çadırı da üretip sahaya 130 bin 271 adet çadırı, 474 bin 249 battaniyeyi, 51 bin ısıtıcıyı ve yaklaşık 10 bin yatağı sevk ettik.

"800 KONTEYNERİ VATANDAŞLARIMIZA SUNDUK"

Çadır fabrikamız günlük 1200 adet afet çadırı üretme kapasitesiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Son 2 yılda 51 bin 480 adet çadırı AFAD'a teslim ettik. Malatya'da faaliyet gösteren ve depremden 3 ay önce Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi olarak açmış olduğu, Kızılay Sistem Yapı Konteyner Fabrikamızda da günlük 50 konteyner üretimle 800 konteyneri depremzede vatandaşlarımıza sunduk."

Kerem Kınık, Kızılay'ın ‘Yaraları Birlikte Saralım' kampanyasında 3 milyar 194 milyon 995 bin lira, AFAD ile açılan Türkiye Tek Yürek kampanyasında ise 919 milyon 482 bin lira bağış toplandığını belirtti. Kınık, “Türkiye Tek Yürek kampanyasında bize taahhüt edilen yaklaşık 919 milyon lira bağışın 565 milyon lirası hesaplarımıza geçirildi” dedi.

"KAOTİK DURUMA DÖNÜŞÜRDÜ"

Kınık, istifa sorularına ilişkin olarak, “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay Genel Başkanı ve yönetim kurulunun istifası durumunda idari anlamda işlemler durur. Sahada 300 bin gönüllünün yönetilmesi kaotik bir duruma dönüşür” ifadelerini kullandı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde