Kanal İstanbul güzergahında yüzde 3 bin prim yapan yer

Kanal İstanbul güzergahında yüzde 3 bin prim yapan yer

“Kanal İstanbul” tartışması bir başka kritik ayrıntıyı da hatırlattı.

Kanal İstanbul güzergahında yüzde 3 bin prim yapan yer
16px
24px
14.12.2019 15:37
ABONE OLgoogle

İlk olarak 2011 yılında açıklanan, AKP hükümetinin “Çılgın Proje” dediği “Kanal İstanbul” son dönemde tekrar gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “Kanal İstanbul” projesine karşı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, “Sen otur işine bak” diye çıkışması da tartışmayı alevlendirdi. Katar Emiri'nin annesi Kanal İstanbul güzergahında arazi satın aldı

İBB Başkanı İmamoğlu da Erdoğan’ın sözlerine yanıt vererek, “Ben, burada oturarak, çalışmayarak, iş üretmeyerek belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim. Ben toplumun menfaatlerini ve haklarını korumak için belediye başkanı seçildim. ‘Sen otur işine bak’ cümlesinin bir başka açılımı, ‘En iyisini ben bilirim’ demektir. Bence en iyisini 16 milyon bilir” demişti.

Öte yandan “Kanal İstanbul” tartışması bir başka kritik ayrıntıyı da hatırlattı.

Türkiye Sanayi ve Kalkınma Bankası (TSKB) birçok “mega proje”nin gündeme gelmesi sonrasında arsalardaki değer değişimini inceliyor ve yayınlıyor. “Kanal İstanbul” projesi sonrasında da 2010 yılı ile 2018 yılı arasında, o bölgedeki arsaların değer değişimleri gündeme gelmişti.

2010-2018 yılları arasında “Kanal İstanbul”un geçeceği güzergahtaki arsaların değerinin yüzde 3200 oranında arttığı görülmüştü. Bu oranın şimdilerde daha da yukarı çıktığı da ifade ediliyor.

İşte 2018 yılında gündeme gelen o grafik:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde